Ook in Grave vrolijk afscheid?

GRAVERMAAT:

In een naschrift schrijft de journalist van de Gelderlander dat de vijf gemeenten een budget van 5 euro per inwoner hebben vastgesteld voor een afscheidsactiviteit.

 

Vrolijk afscheid van gemeente

Cuijk

Gemeente Cuijk laat de overgang naar de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk niet ongemerkt voorbijgaan.

Een feestje staat op stapel met een kleine traan, maar vooral een lach. ,,Het wordt geen rouwend afscheid”, zegt burgemeester Wim Hillenaar.

In het weekeinde van 26 tot en met 28 november is er een vrolijke, dynamische ‘Avond van de Schatbewaarders’ in Schouwburg Cuijk. De film CUIJK TOCH gaat een dag eerder in première. Verder verschijnen er twee nieuwe boeken over Cuijk als zelfstandige gemeente.

Een hoogtepunt moet de slotbijeenkomst worden. ,,Geen avond van treurige nostalgie, maar een avond waar wij samen terugblikken waar wij trots op zijn, wat er is gebeurt, wat allemaal een plek heeft gekregen in Cuijk”, zegt organisator Erik Jansen.

Schatkist

Artiesten van eigen bodem brengen zang, dans, muziek en filmpjes. Op het podium staat een schatkist die stukje bij beetje met voorwerpen wordt gevuld. Voor het eerst wordt deze zaterdag het Lied van Cuijk gepresenteerd, gecomponeerd door Gravenaar Tom Löwenthal en live gezongen door operazangeres Deidre Angenent uit Linden. Het slotakkoord is het moment dat de schatbewaarders de kist overhandigen aan de waarnemend burgemeester van het Land van Cuijk, tenminste als deze persoon eind november al bekend is. Het is een eenmalige avond.

Wie naast een kaartje grijpt, kan de avond via een livestream ook in de huiskamer is volgen.

De iets meer dan een uur durende film CUIJK TOCH is een project van Harrie Vullings en Chris van Alem. ,,Een ontroerend, herkenbaar document over de gewone mensen van Cuijk, waarin bestaande beelden aan elkaar zijn gemonteerd en vergezeld van een licht ironische commentator. Onze inspiratie kwam van de film Alleman van Bert Haanstra uit 1983, maar ook vleugjes Farce majeure en zelfs de TV Kantine zijn te ontwaren “, vertelt Vullings. Geput werd uit zo’n 2500 films van onder meer het Cuijks Archief, Wijk TV de Valuwe en particulieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: