Dossier samenwerking Land van CuijkGRAVELaatste NieuwsVoorpagina

Proces correctie herstelbegroting gemeente Grave 2022

GRAVERMAAT: In IBabs is onderstaand bericht geplaatst. Hoogstwaarschijnlijk worden diverse subsidie kortingen teruggedraaid. 

Proces correctie herstelbegroting gemeente Grave 2022

Aanleiding

Op 9 maart heeft de gemeenteraad de herstelbegroting 2012 – 2024 vastgesteld. Bij het vaststellen van de deze begroting was het uitgangspunt dat de gemeente Grave tot minimaal 1 januari 2026 zelfstandig zou blijven.

Bij het vaststellen van de begroting kon de bemiddeling rondom de DVO met de gemeente Land van Cuijk i.o. niet worden meegenomen.

Afspraak was dat indien er duidelijkheid zou zijn over de financiële consequenties van de DVO dit alsnog zou kunnen leiden tot herstel van de genomen bezuinigingsmaatregelen in de door de gemeenteraad vastgestelde herstelbegroting 2021-2024 van 9 maart.

Door de uitkomst van de inwonersraadpleging heeft de raad besloten dat Grave zo snel als mogelijk is gaat aansluiten bij de gemeente Land van Cuijk.

Verwacht wordt dat dit per 1 januari 2022 zal plaatsvinden.

Hierdoor is er geen mogelijkheid om eventuele ombuigingen uit de herstelbegroting 2021-2024 terug te draaien, aangezien er vanuit dit uitgangspunt geen DVO zal worden vastgesteld.

Dit laat onverlet dat er in de herstelbegroting 2021-2024 bezuinigingen zijn vastgesteld die mogelijk afbreukrisico’s hebben voor het toekomstig beleid van de gemeente Land van Cuijk.

Binnen de werkgroep financiën Land van Cuijk wordt momenteel een voorstel uitgewerkt om een aantal ombuigingen (waaronder ook de subsidies) gedeeltelijk dan wel geheel terug te draaien.

Dit betreffen voorstellen die betrekking hebben op het begrotingsjaar 2022 en verder en die verwerkt dienen te worden in de begroting Land van Cuijk 2022-2025.

Deze notitie zal
dinsdag 23 juni worden behandeld in de stuurgroep Land van Cuijk.

De voorstellen zullen vervolgens worden opgenomen in de kaderbrief Land van Cuijk 2022 en verwerkt in de meerjarenbegroting Land van Cuijk 2022-2025.

Na akkoord van de stuurgroep zullen wij u informeren welke voorstellen verwerkt zullen worden in de kaderbrief Land van
Cuijk 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *