Louis Sparidans: Wat een grootmoedigheid.

GRAVERMAAT: Louis Sparidans reageert op de van hem bekende wijze op het historische besluit. 

Wat een grootmoedigheid!

Grave heeft wel NIKS meer in de pap te brokkelen, maar mag daarentegen de inwoners van Cuijk, Boxmeer, Mill en Sint Anthonis wél, bij wijze van spreken, ‘tot in eeuwigheid’ dankbaar zijn dat zij Grave uit het financiële en bestuurlijke moeras hebben getrokken! Ik baseer me hierbij op de gehouden vergadering op 7 april van de (voorlopige) Land van Cuijk-Raad, samengesteld door de vier gemeenten. De uitslag luidt: 68 voor en 0 tegen. Dus unaniem vóór!

Voorwaar een buitengewoon grootmoedige houding van deze buurgemeenten om Grave alsnog deel te laten nemen aan één gemeente Land van Cuijk. Trouwens, ook de vergadering van deze vier gemeenten was een verademing. Zeker in vergelijking met wat we in Grave gewend waren de afgelopen jaren.

De gemeente Grave had het er wel zélf naar gemaakt, met name vanwege de LPG (Lokale Partij Grave) die jarenlang de andere gemeenten binnen het Land van Cuijk bruuskeerde door héél hautain én arrogant elke uitnodiging tot deelname af te wijzen.

Zelfs nadat drie jaar geleden al (in 2018)  6 op de 10 inwoners van Grave voor een vorm van herindeling koos. Niet voor niets koos daarom een paar weken geleden bijna driekwart van de Graafse  inwoners opnieuw voor fusie!

De gemeente Grave rest nu alleen nog ‘te tekenen bij het kruisje’ en al het vele werk van voorbereidingen dat door de vier andere gemeenten al is verricht, klakkeloos te accepteren. Er is geen tijd meer te verliezen.

Het is nooit leuk om een schuldige aan te wijzen, maar Grave mag zich wel uiterst gelukkig prijzen, dat het Land van Cuijk alle financiële en bestuurlijke ellende van Grave op zich gaat nemen. Anders zouden we daarmee nog jaren zijn opgescheept.

Als álles mee zit, kan al komend nieuwjaar (januari 2022) definitief de vlag uit. Het is zéér te hopen!  Tot slot vertrouw  ik erop dat ook het beperkt aantal stemmers vóór een zelfstandig Grave op termijn tevreden zullen zijn met de nieuw ontstane situatie.

Louis Sparidans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: