Hans Satter: Kwetsbare kinderen als slachtoffer.

GRAVERMAAT: Hans Satter stuurde me dit berichtje.

Ik wil, denkend aan Pieter Omtzigt, het besluit van de Graafse LPG wethouder betitelen als onderdeel van de Anja Henisch doctrine. 

Kwetsbare kinderen als slachtoffer

‘De basisscholen in Grave behouden hun bibliotheek’ kopte De Gelderlander afgelopen week. Het was wethouder Anja Henisch (LPG) gelukt na maandenlang zoeken geld te vinden voor de schoolbibliotheken. Daarmee kan worden voorkomen dat Grave de enige gemeente in het Land van Cuijk zou zijn die het leesonderwijs niet meer ondersteunde.

Gave wilde, ruim 50.000 euro bezuinigen op de schoolbibliotheken. Het zorgde voor verontwaardigde reacties vol ongeloof van zowel de kant van BiblioPlus als van de scholen.
De schoolbieb wordt in de strijd tegen laaggeletterdheid gezien als een waardevolle aanvulling op de gewone bibliotheken.

Ook politiek een gevoelige kwestie, zeker als er een burgerpeiling aanstaande is. De LPG-wethouder moest dus een list bedenken. En die kwam er.

Henisch haalt nu het geld weg bij het budget voor onderwijsachterstanden.

Scholen, leraren, ouders maken zich grote zorgen over de achterstanden die kinderen tijdens de coronacrisis oplopen. Maandenlang konden ze niet naar school. Het zijn vooral de kwetsbare kinderen, vaak ook uit kwetsbare gezinnen die vervolgens het slachtoffer zijn. Op Grave hoeven zij niet te rekenen.

Als je de kaalslag van de vele bezuinigingen voor de komende jaren overziet, dan is Grave als het ‘bastion van zorg’ waarvan wethouder Henisch graag sprak, niet meer dan een hersenschim gebleken.

Hans Satter.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: