“Objectief en veilig” CDA wil duidelijkheid over inwonerspeiling gemeente Grave.

GraverMaat: In de ARENA trof ik het onderstaande artikel uit de koker van het CDA aan over de peiling onder de inwoners over de bestuurlijke toekomst. Oud-wethouder Ben Peters leidt de CDA-campagne. In mijn foto-archief trof ik deze foto aan waar op Ben staat met toenmalig wethouder Daandels.

GRAVE – Op 17 maart, gelijktijdig met de Tweede-Kamerverkiezingen, wordt in de gemeente Grave een peiling onder de inwoners worden gehouden over de bestuurlijke toekomst. De eigenlijke keuze is of Grave zelfstandig dient te blijven of zich aansluit bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Het CDA vindt dat het college zijn verantwoordelijkheid moet nemen om een objectieve en veilige peiling te organiseren en stelt daarover een aantal vragen aan burgemeester en wethouders. Deze hebben betrekking op de organisatie (procedures, de locaties), maar ook op de inhoud (de vraagstelling en de uitkomst).

“De antwoorden zijn van groot belang”, stelt de Graafse CDA-fractie, omdat we in de gelegenheid willen zijn om onze inwoners goed te informeren over de te maken keuzes in de peiling. De te volgen procedure is nieuw, zoals een aantal locaties nieuw is. Het tijdpad begint echter te knellen. We zullen in de aanloop naar de verkiezingen in de media, maar graag ook in persoonlijke gesprekken uitleg geven over de procedure en over de standpunten van het CDA. We hebben namelijk een toekomstvisie met concrete plannen.”

De CDA-campagne voor de opiniepeiling wordt geleid door oud-wethouder Ben Peters (foto), sinds jaar en dag groot voorstander van één gemeente Land van Cuijk. “Hart voor de toekomst van Escharen, Gassel, Grave en Velp betekent voor het CDA volmondig kiezen voor een gemeente die haar inwoners in hun kracht zet en de uitdagingen van de toekomst – inhoudelijk en financieel – aankan.”

Iedereen met vragen, goede ideeën of die met het CDA van gedachten wil wisselen is welkom en kan contact opnemen met Ben Peters via ikbenpeters@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: