Een petitie? Dat ziet de wethouder niet zitten.

GraverMaat: De Gelderlander publiceert een bericht over het opstappen van wethouder Theo Lemmen tijdens een werkbezoek van de gemeenteraad aan het Vincentiuskerkje. 

Met zevenmijlslaarzen beende wethouder Theo Lemmen gisteren eind van de middag het Vincentiuskerkje in Velp uit. Een verbouwereerd gezelschap achterlatend.

Heel even stond Frederique Bijl met haar mond vol tanden. Heel even maar. ,,Dit geeft in een notendop aan hoe de situatie is”, herpakte de voorzitster van de Stichting Kunst in het Kerkje zich.

Bijl had een werkbezoek van de gemeenteraad van Grave willen aangrijpen om een petitie te overhandigen aan de wethouder. Een petitie die 1300 keer was getekend met als doel Kunst in het Kerkje te behouden.

Op 1 januari moet de stichting die exposities en mini-concerten organiseert in het kerkje in Velp er vertrekken. Omdat de gemeente de Vincentiuskerk voor meerdere doeleinden, bijvoorbeeld als een ontmoetingspunt voor toerisme, wil gebruiken. De stichting, die er al bijna 45 jaar gehuisvest is, ziet dat niet zitten.

Maar verantwoordelijk wethouder Lemmen weigerde de handtekeningen in ontvangst te nemen. Toen Lemmen de stichtingsvoorzitter verzocht haar betoog te stoppen, maar ze desondanks doorging, verliet hij het toneel.

,,Kunst in het Kerkje heeft geen rol vandaag”, kreeg Bijl een week geleden al te horen. De dag was immers gereserveerd voor het werkbezoek en niet voor een actie van de stichting.

Lemmen heeft wel aangekondigd een rondetafelgesprek te zullen organiseren, maar Bijl en consorten wacht nog steeds op een telefoontje. Een gesprek met de stichting, zo laat Lemmen weten, er nu helemaal niet meer gaat komen. ,,Ze hebben nu hun eigen glazen ingegooid.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: