Louis Sparidans: De LPG graaft haar eigen graf.

GraverMaat: Louis Sparidans stuurde me de volgende bijdrage. Opnieuw een bijdrage in de serie “Graafse Slangenkuil”. 

Het is sneu om het te moeten te constateren, maar het wordt keer op keer erger: de LPG (Lokale Partij Grave) graaft haar eigen graf steeds dieper. Wie je ook spreekt, het wordt steeds duidelijker: de LPG strijkt steeds vaker iedereen tegen de haren in, samen met ‘vriendje VVD’ en Keerpunt.

Met name tijdens gemeenteraadsvergaderingen winden die drie partijen er geen doekjes om. Al is praktisch iedereen ervan overtuigd dat Grave het niet meer in zijn eentje redt, blijven ze roepen dat Grave koste wat kost moet blijven voortbestaan als zelfstandige gemeente.
Ik kijk zelf wél naar het belang voor de inwoners van Grave en ben ervan overtuigd geraakt dat toetreden tot één gemeente Land van Cuijk, beter is voor ons allemaal.
Ook om weer gehoord te worden in de regio: méér werkgelegenheid, méér aandacht voor milieu en klimaatverandering. Kortom: een gedegen ambtenarenapparaat en een krachtiger gemeentebestuur, waardoor we ook weer mee gaan tellen in Brabant.
Ruim twee jaar geleden koos tijdens een opiniepeiling al praktisch zes op de tien Graafse inwoners voor een fusie binnen één Land van Cuijk. Maar de drie genoemde partijen blijven nog steeds dwars liggen. Hoe moet dat verder met Grave?
Grave heeft al tonnen uitgegeven aan rapporten en adviezen, maar omdat tot dusver niemand dat streven naar zelfstandigheid écht ondersteunt, willen burgemeester en wethouders opnieuw 50.000 euro uitgeven of zelfs meer, totdat ze er eentje vinden die wél adviseert wat ze willen. En dat allemaal op kosten van álle inwoners van Grave!

Louis Sparidans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: