EGSLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

De Gelderlander: Zeer grote meerderheid voor fusie voetbalclubs.

GraverMaat: De kogel is door de kerk: de drie Graafse voetbalclubs gaan een fusie aan.

De nieuwe naam wordt: EGS’20.  Bestuur en spelers veel succes in het nieuwe seizoen!!!!

Estria, GVV’57 en SCV’58 gaan definitief samen. De leden van de drie voetbalclubs uit de gemeente Grave hebben zaterdag via selfies tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering massaal voor een fusie gestemd.

De leden van Estria (Escharen) stemden met 99,6 procent voor het samengaan, bij GVV (Grave) lag dat percentage op 99,3 en bij SCV (Velp) op 94,8 procent.

Leden van Estria, GVV en SCV hadden vanaf 1 mei twee weken de tijd om hun stem uit te brengen over de toekomst van hun verenging. Ze moesten met het stemformulier herkenbaar op de foto gaan en die via mail, post of WhatsApp opsturen. De manier van stemmen was zo bijzonder, dat die ook met grote belangstelling door voetbalbond KNVB werd gevolgd.

De nieuwe clubnaam EGS’20, dat is een afkorting van de huidige drie verenigingen, werd net als de clubkleur (zwart) al eerder gekozen door verenigingen. Er wordt straks gespeeld op De Kranenhof aan de Kranenhofscheweg in Escharen, het huidige sportpark van Estria en SCV. Het eerste elftal komt uit in de derde klasse. De vereniging zal met zo’n duizend leden een van de grootste van de regio worden.

Het logo van de nieuwe vereniging is op dit moment nog niet bekend. Er zijn drie opties waaruit de leden konden kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d