EGSFacebookLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Hans Huizing ontwierp het uitgekozen embleem voor EGS’20.

GraverMaat: Op de Facebookpagina van Hans Huizing vond ik dit bericht.

Proficiat Hans.

Boven dit artikel staat een foto van Matt Gerrits van de drie ontwerpen die Hans maakte voor de drie voetbalverenigingen uit Grave die op zijn verjaardag gaan fuseren!!!

Met ingetogen trots mag ik jullie het door mij ontworpen embleem voor EGS’20 laten zien.

Een deskundige commissie boog zich over een aantal inzendingen waaruit een voorlopige selectie werd gemaakt. De nummers 2 en 3 waren van mijn hand en de keuze is door stemming onder de leden op dit ontwerp gevallen.

Ben ik dus best wel een beetje trots op. Ook heb ik begrepen dat er een behoorlijk aantal leden niet bepaald gecharmeerd was van mijn ontwerpen, sommigen noemden het zelfs een gemiste kans, vonden mijn ontwerpen ouderwets, niet van deze tijd, achterhaald, amateuristisch huis- tuin- en keuken geknutsel en hun eigen inzendingen vele malen beter, maar dat is altijd bij dit soort keuzevormen.

Iedereen heeft een andere smaak en visie.

Zoveel mensen, zoveel zinnen.

Maar de ervaring heeft mij geleerd dat een embleem ook gewenningstijd nodig heeft en ik hoop dat zij die het helemaal niks vonden het embleem tezijner tijd heel misschien alsnog gaan waarderen. Verder wil ik iedereen bedanken die op mijn ontwerp heeft gestemd….

Het nieuwe EGS’20 logo!

Beste EGS’20-ers!

Nu mogen we het echt zeggen! Afgelopen zaterdag konden jullie allemaal getuigen zijn, al ging het verbinding technisch soms met horten en stoten, van de officiële fusie tussen Estria, GVV’57 en SCV’58.

Vanaf 1 juli a.s. gaan we dan officieel verder als EGS’20.

Een historisch moment in de voetbalgeschiedenis van de gemeente Grave.

Met overgrote meerderheid kozen jullie vóór de fusie. Deze overgrote meerderheid is ook nodig, willen we er met zijn allen een succes van maken.

Het is enorm belangrijk dat de leden hun mening kunnen laten horen.

Zo zijn de leden aan het woord geweest bij het kiezen van de nieuwe naam van onze vereniging, EGS’20.

Hebben de leden hun stem kunnen laten gelden bij de clubkleuren en het bijbehorend tenue.

Als laatste zijn de leden aan het woord geweest wat betreft het nieuwe logo van EGS’20.

Iedereen mocht een creatie insturen, hiervan heeft de projectgroep naam-tenue-logo in samenspraak met de stuurgroep een drietal logo’s geselecteerd.

Uit deze drie logo’s hebben jullie, de leden, je favoriet mogen kiezen.

Met 46% van de stemmen hebben jullie je uitgesproken voor onderstaand logo:

Zie (bijlage)
Het logo is ontworpen door Hans Huizing. Leuke bijkomstigheid is dat Hans ook de ontwerper is van alle drie de huidige logo’s van Estria, GVV’57 en SCV’58. Hans heeft bij zijn ontwerp een korte motivatie mee gestuurd. Deze willen we graag met jullie delen, zie onderstaande:

Korte motivatie van mijn ontwerp:

De enigszins gestileerde vorm van het embleem van EGS ’20 is gebaseerd op de klassieke vorm van een schild en een traditioneel embleem. Dit om te refereren aan de grote historie van de fuserende clubs. Het lettertype dat ik gebruikte is de Avenir Next Bold en is geen trendy letter omdat deze slechts van korte duur interessant is.

Ik ben van mening dat een embleem altijd een tijdloze uitstraling moet hebben.

De bal is de bal zoals iedereen die wel kent.

Deze is opgebouwd uit 5 en 6 hoeken en symboliseert het voetbal in de breedste zin van het woord.

Om de positieve lijn in de toekomst te accentueren heb ik de bal een opwaartse richting gegeven en deze loopt altijd van links naar rechts.

Alles wat overbodig is heb ik bewust weggelaten.

Dat leidt de aandacht alleen maar af.

De drie subtiele snelheidslijnen in de bekende clubkleuren van Estria, GVV’57 en SCV’58 hebben dezelfde richting om de gelijkgestemdheid en de eensgezindheid van de clubs te benadrukken.

Om het embleem visueel los te laten komen van de zwarte achtergrond van het tenue heb ik een witte outline om het schild geplaatst.

Op een witte achtergrond is de zwarte outline uiteraard van toepassing.

Ik spreek de hoop uit dat onder mijn ontwerp van het embleem van EGS ’20 nog heel veel sportieve successen behaald mogen worden…

Hans Huizing
Ontwerper en oud GVV’57-er

Wij willen Hans, en alle andere inzenders van logo’s, uiteraard enorm bedanken voor de genomen moeite! Wij kijken er met genoegen naar uit om dit prachtige logo op de tenues te zien prijken komend seizoen!
Met sportieve groet,
Projectgroep Naam-Tenue-Logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder