Nieuws rond coronavirus: Brief Brabantse burgemeesters.

De drie burgemeesters die de Veiligheidsregio’s van Brabant voorzitten roepen Brabanders op om thuis te blijven. Dat zeggen ze in een gezamenlijke brief die zondagavond is verstuurd. ‘Blijf thuis. Maak afspraken over thuiswerken en beperk sociale contacten tot de meest noodzakelijke.’

De brief volgt op nieuwe maatregelen van het kabinet, dat zondagmiddag de scholen, horeca en sportclubs sloot. ‘Blijf betrokken’, is een andere oproep van de burgemeesters. ‘Ben alert en kijk hoe je anderen kunt helpen en steunen. Denk aan alleenstaanden, die eenzaam dreigen te raken. Maar ook werknemers uit de zorg en de hulpdiensten die na het werk thuis moeten blijven. Ook hier geldt: vermijd onnodig contact. Zet boodschappen bijvoorbeeld voor de deur en communiceer digitaal.’Daarbij komt ook een oproep om fit te blijven. ‘Wij hebben alle Brabanders heel hard nodig. Dus zorg goed voor jezelf. Daarnaast willen we met z’n allen de mensen steunen die in vitale sectoren werken zoals de zorg, GGD en de hulpdiensten. Voor hen geldt: mijd alle sociale contacten buiten het werk en blijf dan vooral binnen.’

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: