Kieswijzer no. 29: Tot en met 6 april geen communicatie over inwonersraadpleging.

Inwonersraadpleging op  14 mei.

De raad heeft op 18 februari aan het college de opdracht gegeven om op 14 mei een inwonersraadpleging te organiseren. Daar hangt een planning van het bezorgen van de stempassen, brief van de burgemeester en de bijsluiter en overige communicatie aan
vast.

Volgens planning zouden we nu gaan starten met korte berichtjes op de gemeentepagina en het voorbereiden van het verzenden van de stempassen etc. op 16 april bij de inwoners. Op basis van de aangescherpte maatregelen m.b.t. corona is besloten:

1. Tot en met 6 april niet te communiceren over de inwonersraadpleging.

2. In overleg met de fractievoorzitters en na afstemming met Procura (zij verzorgen het drukwerk) is besloten om de verzending van de stempassen etc. te verschuiven naar 30 april (hiermee wordt voldaan aan de wettelijke termijn van 2 weken).

Dit betekent dat de raad op 7 april, aan de hand van de actuele stand van zaken, kan besluiten om de inwonersraadpleging door te laten gaan of te verzetten, zonder dat er extra kosten worden gemaakt voor het drukwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: