Toon Ekstijn is overleden. Update 12–02-2020.

GraverMaat: Klik op de afbeelding voor een beeldvullend afbeelding!

De rouwkaart van Toon Ekstijn.

Tijdens het lopen van Catharinahof naar de begraafplaats om een bloemetje op het graf van Jeannette te leggen hoorde ik de klokken van de Dom Sint Elisabeth luiden.

Toevallig kwam ik mijn zus Margriet tegen die, als nar verkleed in het gevolg van prinses Piëta van de Laatbloeiers, naar de live opname van 0486 TV in de Royal Zaal van Catharinahof liep tegen.

“Pastoor Aarden laat de klokken luiden als er een parochiaan van de Sint Elisabeth parochie overleden is. “Hij is in de nacht van zaterdag op zondag overleden” zei ze.  

De eigenaar van de schoenenwinkel in de Brugstraat is na een ziekbed in het Zorghotel in Velp overleden.

Hij woonde sinds enige tijd in de Sint Henricusweg.

Ik condoleer zijn familieleden, vrienden en bekenden van harte met dit verlies.

Toon naast het zojuist geplaatste informatiepaneel met fietsroutes enz.

 

Prins Tita in 1989.

Toon herinner ik me van zijn praatje met hem op de stoep van zijn winkel en de jaarlijkse uitstapjes van de Pothuusburg senatoren.

In 2012 werd er plots een informatiepaneel vlak  zijn etalage geplaatst. Ik maakte deze foto van de ongewenste situatie. Zonder overleg werd dit bord geplaatst. En na ons protest gelukkig ook weer snel verwijderd. Een typisch geval van een Blooper schreef ik op mijn website.

Een optreden samen met Toon bij de Grenadier op de Markt. Cindy en Bert in “vol ornaat”

In 2013 trad ik samen met Toon op als Cindy en Bert tijdens het jaarlijkse senatoren uitje. Toon had voor de lederhosen en andere attributen.

Zo juist bereikte mij het bericht dat het een wens van Toon was om door de Senatoren van Pothuusburg begeleid te worden tijdens zijn uitvaart.

Die uitvaart is komende vrijdag om 19.00 uur in de Dom Sint Elisabeth.  Zaterdagmiddag wordt hij in besloten kring gecremeerd.

Graveon plaatste dit bericht:

Deze week is Toon Ekstijn overleden.Hij heeft jaren in het bestuur van O.V.G, voorloper van Graveon, gezeten. Hij was o.a. jarenlang betrokken bij het organiseren van de Pinksterfeesten. Hij was een echte Graafse ondernemer. Niet alleen kreeg je goed advies in zijn schoenenwinkel, er was ook altijd tijd voor een praatje. Regelmatig zag je Toon door de Graaf heen wandelen,vriendelijk knikkend naar iedereen. Helaas heeft hij al een paar maanden geleden zijn laatste rondje gelopen. Wij zijn Toon dankbaar voor alles wat hij voor Grave en de Graafse ondernemers gedaan heeft. Een heel vriendelijk mens is van ons weggegaan. Een laatste groet voor Toon en veel sterkte voor de familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: