De GelderlanderLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Serious Request Lifeline in Grave. Veel succes.

GraverMaat: De dj’s worden ‘s nachts verwelkomt met een kanonschot bij de Hampoort waarschijnlijk.

Ze komen van Oss en lopen na een wisseling door naar Nijmegen.

Vergezeld door onze wethouder Rick Joosten. Grave probeert rond 2500 euro in te zemelen via de officiële website.

Succes. Op de Markt is een avondvullend programma en alles wordt rechtstreeks via radio en t.v. uitgezonden door de streekzender.

Doortocht dj’s in de nacht door

Grave gaat niet onopgemerkt

voorbij.

Serious Request The Lifeline

Ligt heel Grave in de nacht van vrijdag op zaterdag op één oor? Zeker niet. Sowieso worden de slapers rond 01.30 uur in de vroege zaterdagochtend wakker gemaakt door een kanonschot. De 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman komen rond die tijd aan bij de Hampoort. Burgemeester Lex Roolvink staat dan klaar om hen te ontvangen met een drankje, de Cloveniers zijn in stijl gekleed en er wordt, je bent een vestingstadje of niet, een kanonschot gelost.

,,Als 3FM naar Grave komt, dan weten ze ook dat ze een historisch stadje binnen wandelen”, zegt Roolvink.

Dweilorkest

Daarna loopt het gezelschap met honderd andere wandelaars en het dweilorkest Mertbloazers naar De Markt. Daar zijn al vanaf 18.00 uur vandaag verschillende activiteiten gaande. ,,We richten ons eerst op de kinderen”, zegt organisator Jos Derksen. ,,Met een echte kerstman. Kinderen kunnen ook geschminkt worden. Ook zijn er de hele avond optredens van lokale bandjes. Er is voldoende eten en drinken. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Dat wordt dan gestort op gravedoneert.nl.” De organisatie in Grave wil 2500 euro ophalen.

Het is het tweede jaar op rij dat 3FM ‘Serious Request The Lifeline’ organiseert, de opvolger van het bekende Glazen Huis. Dit keer is het een estafettetocht van Goes via Grave en Nijmegen naar Groningen. In Grave worden de twee dj’s afgelost. De tocht begon eergisteren in Zeeland en eindigt op kerstavond. Het goede doel dit jaar: jonge mensen beschermen tegen mensenhandel.

Dat spreekt Roolvink zeer aan. ,,Ik ben voorzitter van de Regionale Tafel Mensenhandel. Wij zetten ons in voor de strijd tegen mensenhandel, prostitutie en uitbuiting van personeel. Jaarlijks zijn er duizenden gevallen. Ook in Nederland. Daarom is het belangrijk dat er aandacht voor komt en de melddrempel veel lager wordt. Dat Serious Request naar Grave komt, is een perfecte combinatie. Want het is natuurlijk ook mooi, dat we de stad kunnen promoten.”

De organisatie hoopt dat de Markt na 01.00 uur nog steeds vol staat met mensen. Derksen: ,,Het is moeilijk in te schatten, maar we verwachten tussen de 500 en de 1500 bezoekers.”

,,3FM wilde stilletjes voorbij lopen. Maar we kregen zo veel reacties van de inwoners, dat we het veel groter hebben aangepakt. Er zijn flink wat gesprekken geweest, maar het is gelukt”, zegt wethouder Rick Joosten.

Weer rustig

Op de Markt wachten de dj’s Mark van den Molen en Jorien Renkema hun collega’s op om het stokje over te nemen. Even na 02.00 uur, is de planning, gaan ze op pad naar Nijmegen. Samen met honderd nieuwe wandelaars, onder wie Joosten.

,,Ik wilde graag het feest meemaken.” Na vijftien kilometer mag de wethouder in ieder geval weer afzwaaien en naar bed toe.

Dan is het vermoedelijk ook weer rustig in Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *