Dossier samenwerking Land van CuijkGrave LokaalLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Graafse Meedenker Louis Sparidans: Krokodillentranen van het CDA.

GraverMaat: De foto boven dit bericht komt van de CDA website.

Louis Sparidans schreef deze reactie op uitlatingen van het CDA op hun website dat ze wel degelijk voor de grote herindeling zijn.

Maar dat anderen dat belemmeren.

Misschien moet het CDA Grave een voorbeeld nemen aan het CDA Noord-Brabant die uit de coalitie in Den Bosch stappen omdat ze het niet eens zijn met het Brabantse stikstofbeleid.

Of aan ZLTO in het Land van Cuijk.

In Mill zei hun voorman dat de afdelingen wel gaan fuseren en voorstander zijn van de gemeente Land van Cuijk.

Ook het CDA in Mill steekt zijn nek uit om te komen tot een Land van Cuijk.

Het CDA Sint Anthonis komt ook duidelijk voor hun mening uit in de Kwestie Bollen/Burgemeester.

Alex van Megen, de fractievoorzitter van de Graafse CDA-partij, is een begaafd man. Hij is in staat om steeds op een buitengewoon wollige manier zijn standpunten te verkondigen, maar soms spreekt hij ook alleen maar wollig, zonder iets te zeggen. Ook dát is een kunst.

Al heeft hij zich in het bestuursakkoord met de LPG (Lokale Partij Grave) tijdens de lopende raadsperiode gebonden aan de afspraak om het thema herindeling’ in de pauzestand te zetten, schreeuwt hij nú van de daken dat het CDA wel degelijk wil gaan fuseren met Cuijk, Boxmeer, Sint Tunnis en Mill tot één grote gemeente Land van Cuijk, maar hij werpt tegen dat de meerderheid van de Raad dat NIET wil. Ocharm, dat CDA.

In de vorige raadsperiode, nog pas goed anderhalf jaar geleden, was er gemakkelijk een meerderheid te vinden die samen met het CDA hetzelfde wilden, maar toen was het CDA ‘niet thuis’.

‘Krokodillentranen’. Daarvoor is deze term lang geleden al uitgevonden!

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *