Dossier samenwerking Land van CuijkGrave PolitiekKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

D’66 Grave, Liberaal LVC Grave en VPGrave blij met grote opkomst.

GraverMaat: De organiserende partijen stelden dit persbericht samen. Ook in dit bericht plaats ik weer diverse foto’s van de bijeenkomst.

Jacques van Geest stak zijn handen uit de mouwen en plaatste eigenhandig extra stoelen bij.

De ontwikkelingen rondom de nieuw te vormen gemeente Cuijk-Boxmeer-Sint Anthonis beginnen steeds meer in een stroomversnelling te raken.

Een blije Leon Kamps ziet de zaal volstromen.

De drie gemeenten zijn hard op weg naar het vaststellen van het herindelingsontwerp. Dit is een van de laatste momentenvoor Grave (en Mill & Sint Hubert) om aan te sluiten.

Jacques van Geest houdt zijn betoog.

Een goed gemeentebestuur kijkt niet alleen maar achteruit en maakt op basis daarvan prognoses voor de toekomst. Een goed gemeentebestuur houdt ook rekening met ontwikkelingen die redelijkerwijs te verwachten zijn. Het was voor de zomervakantie al duidelijk dat er iets zou gaan veranderen aan de positie van Cuijk binnen CGM. Vlak na de zomervakantie werd duidelijk wat dit inhield: Cuijk stapt uit CGM en biedt alle ambtenaren aan om mee te gaan naar de nieuwe gemeente.

Marion Wierda, fractievoorzitter van D’66, brengt haar verhaal over gekookte kikkers.

Dit is een belangrijk moment voor Grave. Want hoe nu verder? D’66 Grave, Liberaal LVC Grave, en VPGrave zijn alle drie lokale partijen, met een eigen lokaal programma. Daarom praten wij graag met de inwoners van Gassel, Escharen, Grave en Velp over de toekomst. 

Hennie Bongers, van LLVC, legt vooral de nadruk op de leegloop binnen het ambtelijk apparaat.

We zijn blij met de opkomst van 162 inwoners. Het heeft ons verbaasd hoeveel mensen er op af zijn gekomen. Dit geeft een duidelijk signaal aan de hele Graafse politiek dat mensen meer betrokken willen worden over de toekomst van de gemeente. 

Onze fractievoorzitter Ben Litjens hield weer een vurig pleidooi voor het uitschrijven van een Bindend Referendum; zoals we dat in ons programma hebben opgenomen.

Met de informatie van vanavond gaan D’66, Liberaal LVC en VPGrave terug naar de gemeenteraad. Wij hopen op een vruchtbaar vervolg en zijn blij met de samenwerking die wij met onze politieke collega’s in de regio hebben. 

De voorzitter van de Brabantse Vereniging Kleine Kernen schetste o.a. ook hoe men in Ravenstein blij is met de fusie met Oss.
De fractievoorzitter van het CDA schetste de geschiedenis van het proces om tot een nieuwe bestuurlijke toekomst van de land van Cuijkse gemeenten. Hij vertelde hoe hij ook nog samenwerkte met de vroegere fractievoorzitter van het CDA Grave aan het Land van Cuijk.
Een CDA wethouder van een recentelijk fusie-gemeente schetste hoe de kernen die aandacht krijgen die ze verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *