Graafse Meedenker Louis Sparidans: “Gaat de LPG nu echt op zijn bek?”

GraverMaat: Louis Sparidans stuurde dit bericht met het verzoek om plaatsing.

Woensdagavond zal misschien blijken dat de roep om “de grote fusie” breed gedragen wordt door velen in Escharen, Gassel, Grave en Velp.

In Gassel wordt dan een avond georganiseerd door VPGrave, D’66 en Liberaal Land van Cuijk om te peilen hoe de inwoners staan tegenover de “Grote Fusie” van Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis.

Onze fractievoorzitter Ben Litjens zal het Keerpunt 2010 standpunt verwoorden.

Hij zal weer een vurig pleidooi houden om een referendum onder de inwoners te houden!!

We hebben dat al vele jaren tevergeefs bepleit!!!

Zo’n belangrijke beslissing over de bestuurlijke toekomst van Grave kun je niet overlaten aan 15 raadsleden en hun politieke partijen!!!

De bijdrage van Louis Sparidans:

Eigenlijk hoop ik nog van niet. Jarenlang heb ik weliswaar de LPG (Lokale Partij Grave) bekritiseerd dat ze naïef en kortzichtig was als het op een noodzakelijke fusie in het Land van Cuijk aankomt, maar nu het bijna niet anders meer kan, reken ik er op dat ze lef tonen en blijven vasthouden aan een zelfstandig Grave.

Nu het ook voor Mill bijna zeker is dat ze zich aansluiten bij de ophanden zijnde fusie tussen Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis, kan Grave weer zijn eigen ambtenarenapparaat opbouwenen helemaal opnieuw beginnen. Dat zal zeker niet eenvoudig zijn, maar het zijn verstandige mensen bij de LPG, zowel in het College van B&W als in de Raad, dus ik moet aannemen dat ze daar niet voor terugschrikken.

Om hen een handje te helpen, met een knipoog naar Wim Sonneveld als Frater Venantius:

Zeg maar ja tegen Grave, ja tegen Grave,

Van je Amen en je Gloria joechee.

Zeg maar ja tegen Grave,

Anders zegt ‘r ’t volk nog nee.

Dan kun je weliswaar over een paar jaar alsnog op je gat gaan, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Want om nú toe te geven aan een grote fusie in het Land van Cuijk, nu het niet anders meer lijkt te kunnen, is feitelijk wel heel erg laf.

Met al die kosten van de vele onderzoeken, de mankracht en de energie die afgelopen jaren in het streven van de LPG zijn gestoken, is de Graafse bevolking weliswaar financieel de dupe geworden (en dat zal ook te merken zijn bij de komende begrotingsbehandeling voor volgend jaar) maar het zijn maar enkele kniesoren die daarop hebben gelet.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: