Graafse Meedenkers: Breng uw idee in op de “motiemarkt”!

GraverMaat: op 25 september vindt de eerste motiemarkt plaats in Grave. U kunt uw idee die avond presenteren. De raad kan dan de daaropvolgende raadsvergadering uw idee belonen. In 2015 plaatste ik dit onderstaand bericht al op onze website.

Misschien pakt GBB, als projectontwikkelaar van het hele Wisseveldterrein, samen met camperaars het idee op om tijdelijk een camperplaats in te richten op het voormalig Coxterrein. De plannen liggen ergens al in een lade? Van wie weet ik niet!!!

Mede dankzij de gratis advisering en begeleiding van de NKC hebben recreatieondernemers speciale voorzieningen voor campers ingericht en zijn veel gemeenten overgegaan tot het inrichten of aanwijzen van camperplaatsen.

Wil je meer informatie over het realiseren en inrichten van camperplaatsen? Dan brengen wij je graag in contact met een van onze camperplaatsspecialisten in de regio.

Mail de NKC voor vragen en meer informatie.

Motiemarkt 25-09-2019

Heeft u een idee over hoe het anders kan in de gemeente Grave? Een idee om de gemeente nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of socialer te maken? Kom dan op woensdagavond 25 september 2019 naar het stadhuis en presenteer uw idee aan de politiek tijdens de motiemarkt. Als uw idee wordt geadopteerd en tijdens de raadsvergadering op 5 november 2019 wordt overgenomen, kunt u uw idee daadwerkelijk tot leven brengen.

Op een creatieve manier inwoners en organisaties betrekken

De gemeenteraad van Grave wil op een creatieve manier inwoners en organisaties bij de besluitvorming van de gemeenteraad betrekken. Ook wil de gemeenteraad de kennis van de inwoners en organisaties beter benutten. Daarom organiseert de gemeenteraad op 25 september 2019 een motiemarkt. Dit naar voorbeeld van andere gemeenten die al meerdere malen een succesvolle markt hebben gehouden.

10.000 euro voor goede ideeën

De gemeenteraad heeft een bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld voor goede ideeën. Tijdens de motiemarkt presenteren inwoners en organisaties hun ideeën aan de politiek. De raads- en commissieleden bezoeken de diverse marktkramen en gaan in gesprek. Spreekt een idee aan, dan kunnen politieke partijen dit idee adopteren. Samen met de initiatiefnemer(s) stellen ze dan in aanloop naar de raadsvergadering op 5 november 2019 een motie of amendement op die de politieke partij(en) vervolgens indient. De gehele raad neemt dan over het idee een besluit.

Waar en wanneer

De motiemarkt vindt plaats op woensdag 25 september 2019 in de hal van het stadhuis in Grave, Arnoud van Gelderweg 71, waar een marktkraam voor u klaarstaat. De avond begint om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom om uw kraam in te richten.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 15 september 2019. Meld uw idee aan via het online aanmeldformulier Motiemarkt Grave. Belangrijk is dat uw idee ten goede komt aan de Graafse samenleving en geen winstoogmerk heeft. Ideeën die in aanmerking komen voor subsidie worden niet in behandeling genomen.

Vragen

Heeft u vragen over de motiemarkt, dan kunt u contact opnemen met de griffie via griffie@grave.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: