EGSKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Ben Litjens krijgt steun van Louis Sparidans en de burgemeester over “financiële zorgen” Sportpark Kranenhof.

GraverMaat: Ben Litjens maakt zich ernstig zorgen over de financiele onderbouwing van de plannen rond Sportpark Kranenhof.

De Graafse Meedenker Louis Sparidans heeft ook zijn bedenkingen en in zijn “stukkie” wordt zelfs onze burgemeester opgevoerd.

Hij zou niet gerust zijn over eventuele financiele risico’s.

Toegevoegd vandaag onder de bijdrage van Louis Sparidans , 29 augustus, de bron van de bedenkingen van de voorzitter van de raad/college burgemeester Lex Roolvink.

Wie dan leeft, die dan zorgt

Afgelopen week sprak ik twee fervente LPG-aanhangers. Altijd leuk. Zij weten hoe ik denk over de LPG, met name over hun standpunt aangaande het behouden van de zelfstandigheid van Grave; ik meen te weten waar dat helaas op uit zal lopen. Maar toch blijven we vrienden.

Ook het sportpark Kranenhof kwam ter sprake. Beiden waren zeer enthousiast. Toch maar mooi van die LPG-wethouder, was hun mening. En die financiering en alles wat erbij hoort komt dik voor elkaar, vonden ze.

Toch zit daar nog een addertje onder het gras. Hoe zal de exploitatie verlopen? Zelfs de burgemeester is er niet gerust op, met name over de eventuele financiële risico’s die de gemeente loopt als gevolg van het onvoldoende realiseren van zelfraadzaamheid en het in zijn ogen onvoldoende scheiden van verantwoordelijkheden en bevoegdheden, zo staat in een nadere toelichting op het project.

Geen probleem, vonden ze beiden. Dan legt de gemeente het jaarlijkse tekort toch gewoon bij. Zo gaat dat toch overal als het om voetbal gaat ….  Dan zitten er weer nieuwe mensen in het gemeentebestuur. Wie dan leeft, die dan zorgt. Dat komt best voor mekaar, voegden ze beiden eraan toe.

Louis Sparidans

Bron citaat van de burgemeester:
Op pagina 8 van het RV “Herontwikkeling Sportpark Kranenhof”, onder ‘Overige politiek relevante informatie’ sub ‘Besluitvorming’.
Zie hierna.
Overige politiek relevante informatie
Gemeentelijke rol t.a.v. andere sportverenigingen In aanloop naar de besluitvorming op 12 februari 2019 hebben een aantal andere sportverenigingen – die niet bij dit plan betrokken zijn – de gemeente een brief gestuurd. Deze verenigingen zijn van mening dat de gemeente Grave niet alleen de voetbalverenigingen zou moeten ondersteunen, maar ook de andere sportverenigingen (financieel) tegemoet dient te komen. In de bijeenkomsten over het in ontwikkeling zijnde sportbeleid is gebleken dat dit thema nog steeds speelt.
Eerdere besluitvorming ruimtelijke procedure.
Op 23 november 2010 heeft u reeds categorieën van gevallen aangewezen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen zijn vereist (op basis van artikel 2.27 Wabo en artikel 6.5 lid 3 Bor). Sportvoorzieningen zijn hier destijds niet bij opgenomen, maar worden hier met het onder f) voorgestelde besluit alsnog aan toegevoegd.
Besluitvorming.
De burgemeester als voorzitter van de raad heeft met het oog op de kwaliteit van de besluitvorming zorgen over de eventuele financiële risico’s die de gemeente loopt als gevolg van het onvoldoende realiseren van zelfraadzaamheid en het in zijn ogen onvoldoende scheiden van verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
Conclusie.
Het voorliggende besluit is een bepalend besluit voor de gemeente Grave, de sport in de gemeente Grave en de toekomst van de desbetreffende voetbal- en hockeyverenigingen in het bijzonder. Door de huidige privatiseringsbijdrage aan de voetbalverenigingen in te zetten als dekking van een eenmalige bijdrage á ruim 4,1 miljoen euro, kan Sportpark Kranenhof voor zeer beperkte extra kosten worden omgebouwd tot een gloednieuw, modern sportpark waar wekelijks tal van Gravenaren hun hobby beoefenen.
In combinatie met ruim een miljoen euro landelijke subsidie, de bijdrage van de verenigingen (financieel en via zelfwerkzaamheid) en het vergevorderde fusieproces van de voetbalverenigingen, zijn voorwaarden gecreëerd voor een toekomstbestendige accommodatie met vitale verenigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *