De Gelderlander: Vijf vragen en antwoorden over aanleg sportpark fusieclub.

GraverMaat: De Gelderlander journalist Mirte van Rooijen schreef een artikel met daarin vijf vragen en antwoorden. Hieronder een korte samenvatting van het grotere, goed onderbouwde, artikel.

Renovatie Kranenhof kan langer

duren dan gedacht.

De sportclubs Estria (Escharen), SCV’58 (Velp) en GVV’57 (Grave) gaan volgend jaar fuseren onder de noemer EGS. En een nieuwe start betekent ook een nieuw sportpark Kranenhof. Maar dit dit kost geld én moeten de vergunningen nog worden aangevraagd. En hoe staat het met de verkeersveiligheid? Er zijn vragen genoeg.

1. Een nieuw sportpark, waarom?

Sinds 2018 willen Estria, SCV’58 en GVV’57 samengaan, maar wel op één voorwaarde: sportpark Kranenhof moet geheel vernieuwd worden.

2. Hoe gaan ze het betalen?

Om de financiën rond te krijgen wil ze een gemeentelijke bijdrage van ruim 4 miljoen euro. Een flink bedrag waar de gemeenteraad nog niet mee akkoord is. Er ligt wel een plan. De sportclub krijgt namelijk veertig jaar aan subsidie in één keer. In september beslist de raad of dit doorgaat.

3. Wat zijn de risico’s?

Als de raad besluit om de subsidie aan EGS te geven, zitten ze veertig jaar aan elkaar vast. In de tussentijd kan veel gebeuren. Zo kan de club failliet gaan of er wordt besloten om de samenwerking te stoppen.

4. Mogen ze al bouwen?

Het financiële plaatje zorgt waarschijnlijk niet voor problemen. Bij de bouwplannen is dit nog niet zo zeker. De vergunningen moeten nog worden aangevraagd en de plannen zijn nog niet helemaal klaar.

5. Kunnen kinderen veilig naar het sportpark fietsen?

Toch levert dit, volgens onderzoeksbureau Met Graumans, geen problemen op voor de verkeersveiligheid.

Meer: in de papieren krant, de digitale krant en de website van de Gelderlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: