GRAVEGrave LokaalLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Hart onder de riem voor Henri Janssen: bij 60% van landelijke stakingen werd doel bereikt!!!

GraverMaat: De Gravenaar Henri Janssen is als FNV Spoor bestuurder veel in beeld geweest in de diverse media. Vandaag, op de landelijke stakingsdag voor medewerkers werkzaam in het Openbaar Vervoer, verscheen deze karakteristieke foto op Facebook.

Op televisie zei een bekende stakingshistoricus dat in 60 % van de gevallen er na een grote landelijke stakingsdag een doorbraak kwam. Dus nog even afwachten of alle partijen na de boel plat gelegd te hebben door de vakbonden een oplossing kunnen forceren. Ruim 1 miljoen mensen moesten alternatieven bedenken.

Meer dan 25.000 mensen staakten. Steun is onverwacht groot voor hun acties. Eisen: Bevriezen AOW leeftijd op 66 jaar. Regeling voor mensen met zwaar werk. Regeling voor ZZP-ers. Negen jaar wordt er al onderhandeld.

 

Trots op deze geslaagde #OVStaking #goedpensioen
‘Met de staking tonen de vakbonden: ‘Als wij willen, ligt het hele land plat” https://www.nu.nl/…/met-de-staking-tonen-de-vakbonden-als-w… via @NUnl

‘Actievoerders spreken voor groot deel van bevolking’

Of de acties van dinsdag iets zullen opleveren, weet ook Akkerman niet. “Ik denk wel dat het een belangrijk signaal naar de politiek is dat twee derde van de burgers zich ondanks het ongemak achter de stakers schaart, zoals uit een opiniepeiling blijkt. Blijkbaar spreken de actievoerders voor een groot deel van de bevolking.”

Verhulp: “Een grootschalige actie als deze laat in elk geval wel zien dat vakbonden macht hebben. De staking kost iedereen geld, van ov tot medewerkers en reizigers. Door deze macht aan te tonen, zal de invloed van vakbonden toenemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *