De GelderlanderGrave LokaalGrave PolitiekLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Informatieborden zijn zonder instemming welstandscommissie en omgevingsvergunning geplaatst.

In een verklaring in de Gelderlander geeft het college toe dat de strakke borden zonder de vereiste vergunningen geplaatst zijn.

Op de sociale media worden veel reacties geplaatst. In een van de reacties staat: “Tellen regels enkel voor bedrijven en burgers? Niet voor de gemeente?”

De krant schrijft: Borden stadhuis: “Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak”. Strak op historisch, kan dat? Er heeft een ambtelijke beoordeling plaatsgevonden. Een strak en sober ontwerp is het meest passend. De procedure voor de formele vergunningverlening is inmiddels gestart. Het bord moet de aandacht vestigen op het toeristisch informatiepunt vestigen en daar is ook informatie te krijgen over de Zuidwaterlinie.

Voor meer details zie de Gelderlander van 30 april.

Opmerkelijke reactie op Facebook van de fractievoorzitter van de LPG, Astrid Bannink, op Facebookpagina Peter Linders:

Peter: Over een smaak valt niet te twisten! Reactie op krantenartikel: Ik vind het bord prima! Smaakvol ontworpen, dat is niet de discussie. Ik ben ook niet voor een Anton Pieck-achting ontwerp. Ik vind dat er überhaupt geen bord aan de historische gevel moet hangen. Er zijn veel alternatieven om dezelfde boodschap over te brengen, i.p.v. zo’n massaal object die het mooie beeld van het eeuwenoude historische stadhuis verstoord! Die combinatie is foeilelijk…vind ik.

Astrid Bannink: De procedure voor de formele vergunningaanvraag was evenwel nog niet in gang gezet!!!!! Tegenwoordig zeker niet meer nodig, eerst doen en dan pas vergunning ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *