Grave LokaalLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Reconstructie: Wat ging er aan de LPG publicatie “Gemeente Grave financieel gezond ” vooraf?

Een reconstructie hetgeen er vooraf ging aan de LPG publicatie “Gemeente Grave financieel gezond”.

  1. Op 15 januari besluit het college in een B&W vergadering om het kostbare fusie project van de voetbalverenigingen Estria, G.V.V. ‘57, S.C.V. met een stemonthouding van een van de collegeleden.
  2. Op 22  januari vinden er twee besloten werkbijeenkomsten plaats. De auditcommissie vergaderde eerst. In een werkbijeenkomst werden de raadsleden bijgepraat over de fusieplannen rond de te realiseren sportaccommodatie.
  3. Op 24 januari wordt het persbericht gepubliceerd op de LPG website en in de Arena. Keerpunt 2010 publiceert dat ook. En plaatst daar integriteitsvragen bij. De fractievoorzitter stelt per e-mail vragen aan de griffier.
  4. Op mijn Facebook pagina ontstaat na publicatie op onze website ook een discussie over de integriteitskwestie.
  5. Op maandagmiddag 28 januari reageren de burgemeester en de griffier met een e-mail; hieronder enkele opmerkingen uit deze e-mail.
  6. De agendacommissie kan niet beslissen over wel of niet openbaar.
  7. De vergadering van de auditcommissie moet openbaar beginnen.
  8. Dit betekent dan ook dat zodra de vergadering is begonnen de publieke tribune ontruimd moet worden.
  9. Dit werd onwenselijk geacht.
  10. De agendacommissie heeft toen besloten voor een besloten werkbijeenkomst.
  11. Besprokene van een werkbijeenkomst mag met anderen gedeeld worden.
  12. Het is geen geheime vergadering; zoals de Gemeentewet stelt.
  13. Gezien het feit dat er op werkbijeenkomsten geen geheimhouding berust is er geen sprake van integriteitsschendingen, zoals opgenomen in de gedragscode integriteit raads- en commissieleden gemeente Grave, hoofdstuk 3.
  14. Omdat onze fractievoorzitter in principe besloten bijeenkomsten mijdt was hij niet aanwezig. Hij was in afwachting van nadere informatie van de griffier. De hoofdlijnen van het gesprek zou ze op papier zetten en als bijlage toevoegen aan het griffiebericht van 1 februari.
  15. “Het moment waarop, alsmede de inhoud van het persbericht zijn uiteraard voor verantwoording van LPG, net als persberichten van andere fracties.” : schrijven de burgemeester en griffier.
  16. Echter een paar dagen na de vergadering kwam de LPG met het gewraakte persbericht.
  17. Een grote afvaardiging van de LPG is aanwezig geweest bij de bewuste auditcommissie vergadering.
  18. Naast de voorzitter Joeri Nuijen namen de raadsleden B.Martini, A.Heemskerk deel aan de vergadering. Op de publieke tribune zaten: A.Bannink, Van Kraaij, R.Joosten en A.Henisch.
  19. Waarschijnlijk is na afloop door de LPG besloten om zo snel mogelijk een persbericht rond te sturen.
  20. Door verontruste Estria-leden wordt op 20 januari Ben Litjens benaderd over de hoogte van de financiële lasten waarmee de besturen van de voetbalclubs worden opgezadeld. De bewuste brief publiceren we, met toestemming van de opsteller, op onze website.
  21. Op 21 januari publiceren we een reactie van het Gezamenlijk overleg stuurgroep met besturen.
  22. Op 25 januari publiceren we de laatste STAVAZA over de nieuwe sportaccommodatie Estria/GVV’57/SCV’58.
  23. Op 30 januari publiceren we 33 vragen van het CDA en 16 vragen van de LLVC. Deze vragen zijn ingediend als voorbereiding op de commissie Inwoners & Bestuur. De antwoorden komen voor 5 februari van het college.
  24. Op dinsdag 5 februari wordt de commissievergadering Inwoners & Bestuur gehouden. De samenwerkende voetbalverenigingen hebben de commissie verzocht om de heren Brussaard en Verhallen als gast aan de beraadslagingen deel te laten nemen.
  25. Op 12 februari wordt het voorstel in de gemeenteraad behandeld. De LPG leden Nuijen en Van Kraaij zullen waarschijnlijk niet aan de stemming deelnemen omdat ze beiden  (bestuurs) functies binnen de voetbalclubs hebben.

Bijgewerkt op 30 januari 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *