EGSLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Fusie GVV’57, SCV en Estria: Een Graafs collegelid vindt het te vroeg om de raad om uitspraak te vragen! Opmerkelijk verzoek CDA fractie!

Uit besluitenlijst van het College van B&W vergadering 0p 15 januari 2019.

Fusie voetbalverenigingen GVV’57, SCV Velp en Estria, gemeente Grave.

Samenvattend ambtelijk advies:

De voetbalverenigingen S.V. Estria, GVV ‘57 en SCV ’58 hebben besloten de jaren geleden ingezette samenwerking te laten uitmonden in een fusie, vooralsnog onder de naam voetbalvereniging EGS.

Adviesbureau Kragten heeft begin 2018 de
rapportage ‘ accommodatieonderzoek fusievereniging EGS’ opgesteld.

Op basis van dit rapport én diverse besprekingen tussen de ‘stuurgroep accommodatie EGS’ en de gemeente Grave is het rapport ‘Financiële onderbouwing accommodatie EGS’ tot
stand gekomen.

In aansluiting hierop wordt in dit voorstel het accommodatieplan van EGS toegelicht, met de financiële consequenties voor zowel EGS als de gemeente Grave.

Besluit college:

Het college stemt in met het raadsvoorstel met daarbij de afspraak dat het contract in juni 2019 voor wensen en bedenkingen aan de raad wordt voorgelegd alsmede dat de 5,1 miljoen het taakstellende budget is voor EGS.

Een collegelid vindt het in deze fase van het proces te vroeg om de raad om een uitspraak te vragen, omdat eerst de tekst van het contract beschikbaar moet zijn, gelet op de forse financiële risico’s.

GraverMaat:

Op de CDA website trof ik dit bericht aan:

De CDA-fractie in de gemeenteraad van Grave vindt het noodzakelijk dat de inwoners geïnformeerd worden over de fusieplannen van de voetbalverenigingen van Escharen, Grave en Velp en de daaraan verbonden nieuwe sportaccommodatie.

Sinds afgelopen donderdag zijn de voorstellen daarover openbaar.

Op dinsdag 22 januari verzorgt de stuurgroep van de fuserende voetbalclubs een presentatie voor gemeenteraads- en commissieleden.

De Graafse politiek spreekt in de commissie ‘Inwoners en bestuur’ (5 februari) over de plannen die het college heeft ingediend; op 12 februari lijkt de gemeenteraad erover te besluiten.

Het Graafse CDA heeft op 19 januari jl., via de griffier, laten weten voorstander te zijn van een openbare presentie, aanstaande dinsdag.

“Het algemeen, maatschappelijk en financiële belang rechtvaardigen dat. Binnen een maand lijkt de raad erover te (moeten) beslissen en wij vinden het niet alleen belangrijk dat wij – raads- en commissieleden – goed geïnformeerd worden, maar óók de inwoners van onze stad en dorpen.

Het lijkt ons zelfs goed om als lokale politiek letterlijk ‘een rondje langs de velden’ te maken. Een vergadering op locatie behoort, wat ons betreft, tot de mogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *