Grave LokaalLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

De uitdagingen voor 2019.

De volgende uitdagingen komen er op Grave af:

Verplaatsing Lidl, I’am Grave, Waterlinie 2, Wisseveldrotonde, Scheepswerflocatie, Fusie voetbalverenigingen, Veranderingen winkelbestand, Speelruimteplan, Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater, Onderzoek parkeren Visioterrein, Nieuwe werkwijze van de raad, Initiatiefvoorstel Motiemarkt.

  • De verplaatsing van de Lidl van het van den Hurkplein naar de Mgr. Borretweg op de locatie van het voormalige tuincentrum van R. van de Venne.
De LIDL is nu gehuisvest onder de Buitenhof.
Al enige tijd lopen de procedures om verplaatsing mogelijk te maken. De bezwarencommissie heeft onlangs een hoorzitting gehouden. Het advies aan het college is nog steeds niet openbaar.
  • I’am Grave. Start bouw woonlocatie I’am Grave. Het voormalige Maaszicht  wordt getransformeerd tot een prachtige woonplek. Wonen in het Hart.

 

Bericht via Facebook verspreid.

 

  • Waterlinie 2. De Graafse woonwijk Waterlinie gaat de tweede fase in. De bouwlocatie tussen Catherinahof en de Rijksweg zal spoedig in een grote bouwput veranderen.

 

De nieuwbouwlocatie grenst aan de Baronessestraat en de Arnoud van Gelderweg. De ontsluiting komt via de nieuwe Wisseveldrotonde.
  • Wisseveldrotonde. De Wisseveldrotonde zal in het voorjaar van 2019 zijn definitieve vorm krijgen.

 

Een gedeelte van het zandbed is al aangelegd.
Binnenkort kan veiliger het Wisseveld op gereden worden.
  • Scheeepswerflocatie. Scheepswerf of woonlocatie?                                                                                                                                         In het raadsvoorstel over de uitvoeringsagende visie op de vestingstad zoals die behandeld wordt in de commissievergdering Ruimte op 29 augustus en de raadsvergadering van 12 februari staat het volgende: In de uitvoeringsagenda 2019 staat onder projectnummer 10 Maasfront; Ontwikkeling Werflocatie tot maritieme poort.                                                                                                 Later te agenderen: Maasfront. 11. Maaskade als stadsentree vanaf de Maas. 13. Recreatief gebruik Nieuwe Haven en uiterwaarden. 17.  Bundelen watergerelateerde projecten. 24 (nieuw) Herkenbaar maken Kroonwerk.

 

  • Motie Scheepswerf. U heeft op 5 juli jl. in een motie gevraagd om nadere (sturende) kaders voor de locatie van de scheepswerf. Gezien de inhoudelijke samenloop, gaan we in dit voorstel hier nader op in. Wij stellen vast dat voor de betreffende locatie de afgelopen jaren al diverse kaders zijn vastgesteld: bestemmingsplan (2013) en de structuurvisie (2014). Deze kaders overlappen elkaar deels, vullen elkaar op onderdelen aan, maar tonen ook verschillende mogelijkheden voor nu en in de toekomst. De recent vastgestelde Vestingvisie is de inspirerende leidraadban de nieuw verkozen gemeenteraad. Aan de uitgangspunten hiervan dient dan naar ons oordeel ook het meeste gewicht te worden toegekend. Dat betekent dat een aantal van in de structuurvisie genoemde opties aan actualiteitswaarde gewonnen hebben, zoals de realisatie van een watersportcentrum en het zicht op Grave vanaf het water weer open te maken. Voortzetting van het overleg met de eigenaar/ontwikkelaar ligt dan ook voor de hand en vindt ook plaats. Dit vanuit de gezamenlijke wetenschap dat de locatie getransformeerd kan worden tot een kwalitatief aantrekkelijk gebied.

 

 

Er liggen voortdurend allerlei cruiseschepen op de scheepswerflocatie voor onderhoud enz. Ook zijn er plannen gepresenteerd om het terrein om te bouwen tot aan woonlocatie. In IBabs staat onder het bericht over de vestingvisie het bovenstaande bericht.
  • Fusie voetbalverenigingen GVV’57, Estria en SCV.

    Wanneer worden de nieuw velden en accommodaties in Velp in  gebruik genomen?
  • Welke veranderingen zien we in het winlkelbestand?
Woninginrichting Megens verruilt de Markt voor een locatie in Wijchen.
In de Rogstraat is deze locatie te huur.
In dit pand in de Rogstraat is een nieuwe galerie gevestigd.
De Voorkamer zit in de brillenwinkel die verhuisd is naar de overkant.
Deze kapper verhuist naar de voormalige schoenenwinkel van Toon Ekstijn.
Gezicht op de winkel van Toon Ekstijn gezien vanuit de Rogstraat.
Op 24 december sloot de eigenaar van de Lekkernij haar deuren.
Komt er een einde aan de leegstand van dit prachtige gebouw? Hopelijk gaat het Jan des Bouvrie lukken om deze locatie weer aantrekkelijk te maken?
Hopelijk wordt het weer een hete zomer met veel “ijsdrukte”.
  • In de vergaderingen van de agendacommissie van 8 januari, de commissie Ruimte van 29 januari en de commissie Inwoners en bestuur van 5 februari komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
  • Fusie voetbalverenigingen
  • Speelruimteplan.
  • Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater.
  • Onderzoek parkeren Visioterrein.
  • Nieuwe werkwijze van de gemeenteraad.
  • Initiatiefvoorstel Motiemarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *