Laatste NieuwsVoorpagina

Start restauratie Generaal de Bonskazerne.

Start Restauratie Generaal de Bonskazerne Grave

26.475 dakpannen, 442 meter zinken goot, 48 meter kilgoot en 84 meter speciaal gebakken nokvorsten. Voor de restauratie van gebouw H, het grootste gebouw van de Generaal De Bonskazerne in Grave (bouwjaar 1939), is flink veel materiaal nodig.

Het kazernecomplex is een van de 27e geselecteerde projecten die restauratiesubsidie hebben ontvangen via de Subsidieregeling Restauratie Monumenten 2018 van de RCE.

Dankzij deze regeling kunnen 3 van de 11 gebouwen op het kazerneterrein grondig hersteld worden: eerst H, dan C en A. Gebouw H bevat nog veel oorspronkelijke ruimtes, waaronder het badhuis met warme douches voor de officieren en koude douches voor de soldaten.

De kazerne werd kort vóór de Tweede Wereldoorlog gebouwd en zou plaats bieden aan twee bataljons infanteristen, in totaal zo’n 1.200 militairen. Voordat die hun intrek konden nemen vielen de Duitsers ons land binnen en eigenden zich de kazerne toe. Na 1945 kwam de Nederlandse Landmacht terug op de kazerne om er troepen voor de inzet in Nederlands-Indië op te leiden. Op 30 april 1997 vertrokken de laatste militaire gebruikers (de 160 Zware Transportcompagnie) uit de kazerne naar Nunspeet.

(Oud-) Militairen en veteranen kunnen zich nu al melden als geïnteresseerde voor wonen in de Generaal de Bonskazerne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *