Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Opmerkelijke B&W besluiten: Aankoop ‘t Dorpshuus, langzaamverkeersverbinding en parkeren Nettorama.

Aankoop ’t Dorpshuus te Escharen.

Samenvattend ambtelijk advies:

Voorgesteld wordt om de wijkaccomodatie, ’t Dorpshuus in Escharen aan te kopen en aan de raad voor te stellen om het hiervoor benodigde krediet beschikbaar te stellen.

Besluit college:

1. In te stemmen met de aankoop van ’t Dorphuus, Meester Bongaardsweg 2 te Escharen, voor een koopsom van € 225.000,– k.k.
2. Vast te stellen het raadsvoorstel ‘Aankoop ’t Dorpshuus te Escharen’.

Oplegnotitie behorende bij ruimtelijke onderbouwing langzaamverkeersverbinding Van Steenhuijslaan.

Samenvattend ambtelijk advies:

De rechtbank heeft een gebrek geconstateerd in de ruimtelijke onderbouwing behorende bij de omgevingsvergunning voor met het bestemmingsplan strijdig gebruik ten behoeve van de aanleg van langzaam verkeersontsluiting aan de Van Steenhuijslaan ongenummerd te Grave. Met bijgaande oplegnotitie wordt dit gebrek hersteld.

Besluit college:

Het gebrek in de ruimtelijke onderbouwing behorende bij ons besluit van 10 januari 2018 (omgevingsvergunning voor met het bestemmingsplan strijdig gebruik ten behoeve van de aanleg van langzaam verkeersontsluiting aan de Van Steenhuijslaan ongenummerd te Grave) herstellen door middel van bijgaande oplegnotitie.

Afhandeling vooroverleg m.b.t. uitbreiding (parkeerterrein) Nettorama.

Samenvattend ambtelijk advies:

In het bestemmingsplan is reeds een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om medewerking te verlenen aan de aanleg van een parkeerterrein t.b.v. de Nettorama. Er worden geen belemmering gezien om de principebereidheid uit te spreken hieraan mede te werken. De aanleg van extra parkeerplaatsen levert een positieve bijdrage aan de situatie ter plaatse. Voor wat betreft eventuele uitbreidingsmogelijkheden is het standpunt dat enkel gebruik gemaakt kan worden van mogelijkheden op basis van het geldende bestemmingsplan.

Besluit college:

1. De bereidheid uit te spreken om door middel van de in het bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan de uitbreiding van het parkeerterrein ten behoeve van de Nettorama onder de in het voorstel genoemde voorwaarden.

2. Het kader aan te geven voor eventuele uitbreidingsmogelijkheden, niet zijnde m2 NVO, voor de supermarkt zoals in het voorstel onder 2.1 tot en met 2.8 verwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *