Uit mijn archief: West 8: Het vrijhouden van de uiterwaarden is een van de kernprincipes van deze visie!!

Wisseveld – De randen

Het wisseveld is de 21ste eeuwse uitbreiding van Grave en staat haaks op het oude centrum van de stad. In eerdere plannen voor dit deel van de stad werd nieuwe woningbouw op deze gebieden voorgesteld. Ook buitendijks, op een te verhogen deel van de uiterwaarden en op het buitenfort van de vesting zijn woningen gedacht. Het vrij houden van de uiterwaarden is echter een van de kernprincipes van deze visie.

West 8 stelt daarom voor om in hogere dichtheden binnendijks te bouwen om zo de uiterwaarden te vrijwaarden. Woningbouw ontwikkelen richting de landbouwstraat lijkt wel strategisch.

De typologie van de bebouwing dient zorgvuldig gekozen te worden, het aantal bouwlagen wordt beter beperkt zodat een aansluiting kan worden gevonden aan het bestaande weefsel van de binnenstad.

En in de inleiding: Afnemende precisie van de vestingswerken richting de schootsvelden: – Daar waar de vesting de Raam en de omliggende wijken en functies raakt zal de historische belijning meer kunnen vervagen. – De Uiterwaarden vrijhouden om de historische perceptie van de vestingstad in het landschap te bewaren. Er blijft ruimte voor de rivier en Grave ‘kust’ de Maas.

Bron: De visie van de vestingstad Grave. Het hele rapport is terug te zien op:

www.grave.nl/vestingvisie-grave 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: