Opmerkelijk detail: Fractievoorzitter uit de oppositie schuift aan bij coalitie.

In het artikel van Leo de Vreede viel me het volgende op:

Een werkgroep van de fractievoorzitters van de coalitiepartijen waarbij zich direct een fractievoorzitter uit de oppositie zich aansloot zal nu, met behulp van een memo van de griffier, een stuk voorbereiden dat na de vergadering van de commissie Inwoners en Bestuur op 3 september door de voltallige raad in het openbaar zal worden besproken zodat er op 18 september een besluit zonder loshangende rafels kan worden genomen. De coalitie bestaande uit 8 raadsleden krijgt steun van een fractievoorzitter uit de oppositie.

Tot zover het citaat.

Later zal wel bekend worden wie de fractievoorzitter is. Drie fractievoorzitters vallen af: Ben Litjens van Keerpunt 2010 schoof niet aan. Jacques van Geest heeft zich in het verleden ook uitgesproken geen bijdrage te willen leveren aan het bestuursakkoord. Rob Bannink heeft zijn banden met deze coalitie ook doorgesneden. Blijft over de fractievoorzitter van D’66 of Hennie Bongers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: