VPGrave onderzocht: gemeentelijke lasten huurders LvC.

Groot verschil in gemeentelijke lasten huurders binnen het Land van Cuijk.

Op de site van het coelo ( www.coelo.nl) kun je een vergelijking maken tussen de lokale lasten in je eigen gemeente en een eventuele buurgemeente. Op basis van dit onderzoek blijkt dat er binnen het Land van Cuijk voor huurders grote verschillen zijn. Uitgaande van een 4-persoonshuishouden betaalt een huurder in Cuijk per jaar € 223,– per jaar aan afvalstoffenheffing en rioolheffing. In de buurgemeente Grave is een huurder € 390,– per jaar kwijt, dus bijna € 170,– per jaar meer! De duurste gemeente is de gemeente Mill&St.Hubert. Een huurder betaalt daar € 450,– per jaar, het dubbele dus van de lasten in Cuijk!

Als het gaat om een 2-persoonshuishouden zijn de verschillen binnen het Land van Cuijk nog groter. In Grave betaalt een 2-persoonshuishouden jaarlijks aan de gemeente € 380,– terwijl in St.Antonis een huurder maar € 199,– kwijt is. Grave is hier de koploper, met als goede tweede de gemeente Mill&St.Hubert. Een 2-persoonshuishouden betaalt in deze gemeente € 350,– per jaar.

Saillant detail is dat een meerderheid van de gemeenteraad van Grave in een recent verleden 2 miljoen euro heeft geplukt uit het Rioolfonds omdat dit fonds ‘meer dan voldoende gevuld was’. Men had ook de rioolheffing voor huurders kunnen verlagen………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: