Oplossing “geitenpaadje” binnen bereik?

Gemeente en buurtbewoners rond de nieuwbouw van de Brede School Oost in Grave stonden op 26 februari oog in oog voor de rechter in het kader van het bezwaar van wijkbewoners tegen het fietspad (geitenpaadje) naar de school. Buurtbewoners vrezen overlast van ouders die hun kinderen met de auto bij het fietspad afzetten en ophalen.

Tekst: Annelies Graafsma; de MaasDriehoek

“De bestuursrechter in Den Bosch heeft een week geleden in zijn uitspraak het huidige geitenpaadje, naar de Brede School Oost nu illegaal verklaard”, vertelt Leny van Lieshout aan deze krant. Ze spreekt namens een aantal verontruste wijkbewoners. “De rechter vindt dat het lopende bestemmingsplan er geen ruimte voor biedt. Volgens de uitspraak heeft de gemeente een ondeugdelijke ruimtelijke onderbouwing voor het fietspad ingeleverd; die moet over. Dat zou kunnen betekenen dat het huidige paadje dicht moet”, gaat Van Lieshout verder.

De wijkbewoners zetten nu in op een kiss&ride-verbod; een inrijdverbod voor auto’s tijdens schooltijden met een ontheffing voor wijkbewoners. Als dat snel gebeurt, hoeft het huidige paadje van hen niet dicht. Zij zien de belangen van de verkeersveiligheid, maar die is volgens hen het best gediend met een scheiding van het langzaam verkeer en het autoverkeer door een kiss&ride-verbod. Dat willen ze geregeld zien. Van Lieshout: “de gemeente is nu aan zet, ze hebben twaalf weken de tijd”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: