Geitenpaadje zorgt voor hoofdbrekens.

De gemeente Grave moet beter aangeven wat het belang is van het ‘geitenpaadje’ naar de nieuwe IKC De Graaff. Dat heeft de rechter bepaald.

Bewoners van de wijk Esterveld in Grave waren naar de rechter gestapt om de aanleg van een fietspad tussen de Van Steenhuijslaan en het schoolgebouw dat gisteren in gebruik is genomen aan te vechten.

De wijkbewoners vrezen dat er overlast zal ontstaan wanneer ouders hun schoolgaande kinderen met de auto afzetten in de Van Steenhuijslaan. Van die overlast was gisteren nog geen sprake. Slechts een enkele ouder kwam met de auto naar de Van Steen-huijslaan om daar te parkeren en vervolgens over het gewraakte paadje naar het nieuwe schoolgebouw te lopen. Mogelijk, zo is de angst, zal bij slecht weer meer autoverkeer in de wijk ontstaan.

Volgens de rechter heeft de gemeente bij het nemen van het besluit om een vergunning af te geven voor het in Grave ‘geitenpaadje’ genoemde pad onvoldoende gemotiveerd en is er niet goed genoeg aangegeven wat de consequenties van het paadje voor de woonwijk zijn. De gemeente krijgt daar twaalf weken de tijd voor. Vervolgens kunnen de wijkbewoners daar weer bezwaar tegen maken.

Om goed in te kunnen schatten hoe de verkeersstromen rond De Graaff zijn, heeft de gemeente het bureau HT&PP uit Houten ingeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: