De temperatuur blijft oplopen.

Om 16.49 uur wees de thermometer op het balkon, drie hoog in de middagzon, deze temperatuur aan. De zontemperatuur was dus: 54,4 graden Celsius. Wie kan me vertellen hoe de temperatuur op diverse plaatsen gemeten wordt? Is dat op een bepaalde hoogte? Altijd in de schaduw? Enz. De natuur heeft met deze hoge temperatuur te maken en kan zich niet altijd in de schaduw koesteren.

Temperatuur meten volgens het KNMI.

Op meteorologische stations wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open grasvlakte.

De thermometer of de sensor staat in een wit kastje met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

Google gaf deze uitleg.

 

Even later ging het apparaat op tilt! Ligt nu in de koelkast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: