Slotreünie bij De Sprankel Grave groot succes.

 Door Paul Rozestraten
GRAVE – Op vrijdag 6 juli was het de allerlaatste dag dat er les gegeven werd in het oude gebouw van basisschool De Sprankel op het Estersveld in Grave. Na de grote vakantie gaat de school verder op de nieuwe locatie op het Visio-terrein. Omdat er voor velen onuitwisbare herinneringen liggen is dit stukje historie afgeloten met een geweldige slotreünie.

Paul Rozestraten was een van de eerste leerlingen van De Sprankel. Samen met Alexandre Rodenburg, ook oud-leerling, bedacht hij de slotreünie. Hermine Veltkamp sloot aan en met drie man sterk begonnen ze aan de organisatie. De reünie sloot aan op de laatste schooluren, om precies te zijn op 6 juli van 17 tot 21 uur.

Paul: “Alexandre liep stage bij mijn grafisch bureau en we bedachten deze reünie als stageproject. Ons doel was om iedereen de kans te geven om afscheid te nemen van dit gebouw en herinneringen op te halen. We hadden vanaf het begin af aan het plan om ons vooral te focussen op het woord ‘ontmoeten’. Er moest vooral tijd zijn voor een gesprekje met je oud-klasgenoot of -leraar. Er zijn wel wat uurtjes in gaan zitten, want De Sprankel kon vanwege de drukke verhuizing alleen faciliteren. En wat we deden wilden we goed doen. We hadden al snel in de gaten dat het een lastig verhaal zou worden als mensen zich voor deze reünie moesten aanmelden omdat de nieuwe regels over privacy net in werking waren getreden. Daarbij wilden we het een beetje losjes houden en moesten mensen zo in kunnen stromen. Het moest vooral een leuke ontmoeting worden en geen commercieel evenement. Met wat rekenen en inschatten kwamen we op een te verwachten aantal van 200 personen. Dat zijn er uiteindelijk meer dan 400 geworden!”

Om de basiskosten te kunnen dekken, zocht de organisatie contact met enkele bedrijven die binding hebben gehad met De Sprankel. “Deze sponsoren hebben we een bijdrage gevraagd. Kapsalon Riet, Slaapsfeer, De Gouden Luifel, Cum Lingua, Beelen Techniek en pannenkoekenhuis Den Tol waren bereid ons te steunen. Daar waren we enorm mee geholpen. Daarnaast hebben de gemeente, mensen van de ouderraad en nog spontaan aangemelde vrijwilligers heel goed mee geholpen. En juf Jeannemarie heeft vele oud-leraren weten te mobiliseren. Dat bleek een groot succes. Vele oud-leerlingen wilden hun leraar nog wel een keer spreken en zien.”

Paul Rozestraten kijkt terug op een zeer geslaagde reünie. “Er zijn minimaal twee keer zoveel bezoekers gekomen als we hadden verwacht. Het weer was fantastisch en de sfeer meer dan goed. Door het grote succes waren we erg blij met de hulp van de Jumbo. Door hun soepele opstelling kon de drankvoorraad steeds koel worden aangevuld. Het was een mooie afsluiting en we hebben dan ook vele positieve reacties gekregen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: