Nieuw beleidskader in de maak over de rol van provincies bij herindelingen.

Volgens de Gooi- en Eemlander heeft de minister de provincies laten weten dat ze een nieuw beleidskader gaat formuleren over de rol van provincies bij herindelingen. Aanleiding is het regeerakkoord van het kabinet Rutte 3. Daarin staat dat de provincies een andere rol krijgen bij herindelingen. De totstandkoming van het nieuwe beleidskader gaat nog enige maanden in beslag nemen. Als gevolg daarvan gaat de procedure voor de herindelingen in Het Gooi mogelijk maanden vertraging oplopen. Wat voor gevolgen dit zal hebben voor de provincie Noord-Brabant  is nog ongewis.

P.S. In het Graafse college heeft de burgemeester de portefeuille gemeentelijke samenwerking en de CDA wethouder de portefeuille kernendemocratie. Bij de taakverdeling over de collegeleden wordt het onderwerp  bestuurlijke toekomst niet aan een van de collegeleden toegeschreven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: