Woningbouw op locatie van Scheepswerf.

De Scheepswerf in Grave heeft volop werk aan het bouwen van boten. (foto: Annelies Graafsma)

De Scheepswerf in Grave heeft volop werk aan het bouwen van boten.
De MaasDriehoek (foto: Annelies Graafsma)

Woningbouw op locatie van scheepswerf

 “De locatie van de scheepswerf in Grave, direct aan de Maas gelegen, zal worden getransformeerd tot een hoogwaardige leefomgeving met duurzame woningbouw. Een toekomstbestendige invulling met respect voor de historie van Grave ontworpen en gerealiseerd”. Het is de tekst op de website van Kalliste Woningbouwontwikkeling uit Nieuwegein. 
Volgende week, zo zegt een woordvoerder telefonisch, komt een website online voor geïnteresseerden. Projectontwikkelaar Ruud de Hoogt van Kalliste, is in gesprek met de gemeente over de scheepswerf. In de gemeenteraad is nog niets vastgesteld.
Rob van Kessel, eigenaar van de scheepswerf in Grave, zegt desgevraagd dat hij de komende jaren gewoon boten gaat bouwen; “Op dit moment heb ik veertig man aan het werk, bij grotere opdrachten zijn dat er zomaar 100 man meer. Ik heb het even gehad met bouwplannen.
Kalliste is getipt door hun adviseur Huub Linders (VVD, lid commissie ruimte Grave). Ik wacht een concreet plan af”. De scheepswerf in Grave is de laatste jaren veelvuldig in het nieuws geweest. De werf ging failliet. Een doorstart werd succesvol. Een proces tegen de gemeente werd gewonnen.
Sinds 2014 wil de eigenaar woningen bouwen op het terrein van de werf. Bij de gemeente ingediende plannen ketsten steeds af. Kessels: “De vraag is hoe je woningbouw kunt verwezenlijken. Het slopen van de werf kost veel geld. Wij willen rekening houden met de vestingvisie van West8. Het is jammer dat de visie niet als toetsingskader geldt. Nu de visie een ‘inspirerende leidraad’ heet, is woningbouw misschien mogelijk. Ik moet flink investeren in de scheepswerf, uiteindelijk ligt mijn voorkeur bij woningbouw.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: