VVD ziet af van deelname aan Graafs college.

Rob Bannink: Hoe vertel ik het mijn zus Astrid?
De VVD in Grave ziet af van deelname aan een coalitie met de LPG en het CDA. Dat liet de fractie gisteravond weten in een verklaring.

Huub Linders Foto VVD

HUUB LINDERS FOTO VVD

Vorige week zei LPG-aanvoerder Rick Joosten nog dat er een coalitie met de drie partijen gevormd zou worden.

,,Deelname aan de coalitie doet geen recht aan de verkiezingsuitslag”, zegt VVD’er Huub Linders. De VVD zakte terug naar nog maar één raadszetel. De fractie had er twee en met de zetels van Frans Smulders van Trots Liberaal Land van Cuijk, die zich bij de Graafse VVD voegde, feitelijk drie. Rob Bannink is nu de enig overgebleven liberaal in de Graafse raad.

Afgelopen vier jaar maakte de VVD deel uit van de coalitie in Grave en had het met Jeroen Joon een wethouder in het college.

‘Wat ons betreft was de uitspraak van Rick Joosten te voorbarig. Ondanks dat de coalitie gevormd zou worden met onze voormalige coalitiegenoten, heeft de verkiezingsuitslag wel wat voeten in de aarde gehad. De politieke verhoudingen zijn behoorlijk anders komen te liggen en bovenal de Lokale Partij Grave, maar ook het CDA hebben van het succes van de afgelopen periode en van de verkiezingsbeloften die ze gedaan hebben, de meeste vruchten geplukt. Samen vormen ze een royale meerderheid in de raad (9 zetels). Voor de VVD past met slechts één zetel vooral eerst bescheidenheid, de kiezers hebben immers gesproken.’

‘Voor de Graafse VVD is het na deze teleurstellende verkiezingsuitslag tijd om de rug te rechten’, laat de fractie weten.

De VVD liet zich bij het nemen van deze beslissing ook leiden door de uitslag van de opiniepeiling die tijdens de gemeenteraadsverkiezing werd gehouden. ‘We kozen primair voor een zelfstandig Grave, maar de uitkomst van de opiniepeiling zou daarbij voor de VVD een belangrijke raadgever worden. Deze uitkomst was minder overtuigend dan verwacht en zal bij toekomstige besluitvorming op dit punt voor de VVD een belangrijke afweging vormen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: