Voormalig raadslid uit Grave zorgt voor heibel.

Jos van de Ven; de Gelderlander/Brabants Dagblad

Eva Eigenhuijsen, tot voor kort raadslid namens de VVD in Grave, is ongewild inzet geworden van trammelant bij de liberalen in Den Bosch in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.
Eigenhuijsen is kandidaat voor de derde plek op de Bossche VVD-lijst, achter wethouder Jan Hoskam en fractievoorzitter Ralph Geers.

Verontwaardigde leden van de VVD in Den Bosch hebben bij het Brabantse regiobestuur een klacht ingediend over de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

De groep accepteert het niet dat de leden niet goed zijn voorgelicht over een aantal kandidaten.

Betrouwbare bronnen bevestigen dit aan het Brabants Dagblad, binnen de VVD wil niemand officieel reageren of ook maar iets zeggen.

De klacht is gericht aan het huidige bestuur onder leiding van interim-voorzitter Reina de Bruijn-Wezeman, lid van de Eerste Kamer.

Voorzitter Onno Hoes (oud-raadslid in Den Bosch en oud-burgemeester van Maastricht en nu waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer) van het regiobestuur bevestigt alleen dat het regiobestuur op vrijdag 15 december de conclusies van de gesprekken bespreekt.

Grens bereikt

Duidelijk is dat de groep klagende leden al langer ontevreden is over de manier waarop zij door het lokale bestuur worden geïnformeerd en zou de grens bereikt zijn.

De directe aanleiding voor de klacht zou de kandidaatstelling van Eva Eigenhuijsen zijn, de nummer drie op de lijst achter wethouder Jan Hoskam en fractievoorzitter Ralph Geers.

Openlijke kritiek

Eigenhuijsen was bij de verkiezingen in 2014 VVD-lijsttrekker en wethouderkandidaat in Grave, maar daar ontstond kort daarna een rel nadat zij openlijk kritiek uitte op de coalitieonderhandelingen. Uiteindelijk stapte ze uit de VVD-fractie en ging ze als Lijst Eigenhuijsen in haar eentje verder, tot woede van de liberalen in Grave.

Eijgenhuijsen stopte in mei van dit jaar met haar werkzaamheden in de Graafse gemeenteraad omdat ze naar Vinkel verhuisde. Raadsleden moeten namelijk in de gemeente wonen waarin ze als raadslid actief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: