Arsenaal weer in de verkoop.

HERMAN WISSINK; de Gelderlander

Er wordt een nieuwe poging ondernomen om het Arsenaal in Grave te verkopen. Dat zegt Jan des Bouvrie jr. Hij beheert het onroerend goed van zijn vader, de bekende interieurontwerper.

Volgens de woordvoerder van Studio Jan des Bouvrie zijn er diverse potentiële kopers voor het pand aan de Sint Jorisstraat in Grave. Wie dat zijn, wil hij in dit stadium niet zeggen.

Volgens Des Bouvrie jr. gaat het om geïnteresseerden die een commerciële invulling aan het rijksmonument willen geven. Eerdere plannen om er zorgappartementen in de bouwen, zijn volledig van de baan.

Hotel
,,Je moet denken aan activiteiten als hotel en restaurant”, zegt Des Bouvries jr.. ,,Het is nog niet concreet genoeg om ermee naar buiten te treden. Dat kan pas op het moment dat er daadwerkelijk wat op papier staat.”

Over de termijn dat er daadwerkelijk zaken kunnen worden gedaan, wil Des Bouvrie jr. niets zeggen. ,,We willen het liefst zo snel mogelijk verkopen, maar we zijn voor een deel afhankelijk van anderen. Bijvoorbeeld de gemeente Grave. De gemeente is nodig als het gaat om bestemmingsplannen en bijvoorbeeld parkeren. Nu zit er een bestemming detailhandel en horeca op het gebouw.”

Doorn

Het Arsenaal is in Grave al jaren een doorn in het oog. In 2001 opende interieurontwerper Jan des Bouvrie een luxe koopcentrum in het gebouw. Vijf jaar later werd het gesloten vanwege een gebrek aan klanten.

Na negen jaar leegstand werd er een restaurant geopend in het kenmerkende gebouw, maar nog voordat het eerste jaar goed en wel voorbij was, werden de deuren, medio vorig jaar, na een faillissement weer gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: