Ontwikkelaar Lidl wacht toch even af. Buurt, Graveon en Centrummanagement overleggen om in beroep te gaan.

HERMAN WISSINK; de Gelderlander

Projectontwikkelaar Reggestede Invest maakt met de bouw van de supermarkt op het terrein Vennendaal in Grave even een paar weken een pas op de plaats.

,,We wachten af of de omwonenden de gang naar de rechter nog maken”, zegt Jan Westerik van Reggestede Invest.

Omwonenden van het voormalige Van der Venne-tuincentrum in Grave hebben nog de mogelijkheid om bij de rechtbank beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de gemeente om een vergunning af te geven voor de bouw van een nieuwe megasupermarkt.

Twee weken geleden maakte de gemeente bekend het advies van de bezwaarcommissie om de vergunning in stand te houden te volgen. Bewoners van de Mgr. Borretweg en omliggende straten reageerden teleurgesteld.

,,Nu de vergunning is afgegeven zouden we theoretisch kunnen beginnen met de bouw. Het risico dat een rechter die bouw stillegt, is niet zo groot, omdat het om een bestaand bestemmingsplan gaat. Maar toch lijkt het ons verstandiger om even rustig aan te doen”, legt Westerik uit.

Niet praten
De ontwikkelaar is niet van plan nog met de omwonenden om tafel te gaan zitten om te zien of er wat aan de bezwaren die ze hebben gedaan kan worden.

,,We hebben al gesproken. En om dat nu weer te doen terwijl er een juridische procedure volgt, heeft niet veel zin.”

Mocht er geen gerechtelijke procedure volgen of zijn de bezwaren die gemaakt worden niet zwaarwegend, dan wil Westerik zo snel mogelijk beginnen. ,,In dat geval kunnen we op 1 september volgend jaar klaar zijn. Volgt er wel een procedure, dan lopen we een half jaar vertraging op.”

De MaasDriehoek

Omwonenden, scholen en kinderopvang van het van der Venne-terrein aan de Borretweg in Grave zijn teleurgesteld over het besluit van het college van B en W. Het college besloot de bezwaren tegen de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van de Lidl-supermarkt af te wijzen.

Het college volgde daarmee het advies van de bezwarencom-missie. Buurtbewoner Willem van den Berg: “De vergunning is voorlopig nog niet onherroepelijk. We overwegen om in beroep te gaan. We overleggen daar nu over. De beroepstermijn bedraagt 6 weken, dus we hebben nog tijd”

Ondernemersvereniging Graveon en Centrummanagement beraden zich ook. Ondernemer Rolf Schouten: “Voor het behoud van het centrum van Grave willen we het maximale eruit halen. We besluiten volgende week of we in beroep gaan. Het college heeft eerder ingestemd met een detailhandelsplan en is geen voorstander van uitbreiding van supermarktruimte”.

De bezwarencommissie verwijt het college dat ze het bestemmingsplan niet tijdig heeft gewijzigd. De voorgeschiedenis is bekend. Alles was in kannen en kruiken om nieuwbouw van woningen te realiseren. De gemeente was enthousiast en zegde toe medewerking te verlenen. Maar het college verzuimde het bestemmingsplan aan te passen van detailhandel naar woningbouw.

Projectontwikkelaar Regge-Invest dat overal in Nederland zoekt naar mogelijkheden voor het bouwen supermarkten zag dit en sloot een deal met eigenaar Van der Venne.

In reactie zegt interim-wethouder Van Dieperbeek: “Het college kon niet anders handelen dan nu is gedaan.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: