Grave betaalt mee aan jeugdzorg.

HERMAN WISSINK; de Gelderlander

Grave betaalt mee aan jeugdzorg regio.

De gemeente Grave zal ‘gewoon’ meebetalen met de kosten voor de jeugdzorg in de regio. Daar was onenigheid over ontstaan, omdat wethouder Anja Henisch in regionaal overleg niet direct wilde opdraaien voor de extra kosten die voor de jeugdzorg moeten worden opgehoest. Buiten het geld dat al door de gemeenten was gereserveerd, zijn er extra kosten gemaakt. Die worden verdeeld, waardoor ook gemeenten die minder kosten hebben gemaakt, toch meebetalen.

Henisch had in Grave de afspraak staan dat bij extra kosten eerst de gemeenteraad moet worden ingelicht, voordat ze daarmee akkoord kan gaan. De regeling kost Grave in 2018 280.000 euro extra. Dinsdagavond besloot de gemeenteraad dat Grave met die kosten solidair met de andere gemeenten moet zijn.

Rick Joosten, van de Graafse coalitiepartij LPG, noemde de eerdere reactie van de Boxmeerse wethouder Willy Hendriks ‘ongepast’ en de rel die er was ontstaan ‘betreurenswaardig’. Hendriks had fel uitgehaald naar Henisch, omdat de indruk was gewekt dat de Graafse wethouder niet solidair met de buurgemeenten wilde zijn.

Alleen Ben Litjens van Keerpunt 2010 stemde tegen. Hij vindt dat de gemeenten ‘hun eigen broek op moeten houden”.

Webmaster: onder dit bericht treft u drie verwijzingen naar de discussie over de Graafse solidariteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: