Plan voor horeca en woningen.

Zaakwaarnemer van eigenaar afgebrand Palazzo Theater voert gesprekken

HERMAN WISSINK; de Gelderlander

Op de plek waar tweeënhalf jaar geleden het Palazzo Theater in Grave afbrandde, moeten een nieuwe horecagelegenheid en appartementen gebouwd worden. Dat is tenminste de intentie van Huub Linders, zaakwaarnemer namens de familie Beukering, de eigenaar van het voormalige theater.

Linders voert nu gesprekken met de bank en andere belanghebbenden waaronder de verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden. Die laatste weigert tot nu toe de verzekeringspenningen, naar schatting vier miljoen euro, uit te betalen.

De plannen zoals Linders die omschrijft zijn nog prematuur. ,,Maar als we zaken als medewerking van de gemeente en financiering eenmaal rond hebben, kunnen we snel aan de slag. Ik hoop in het voorjaar concrete plannen te hebben, waarna we de vergunning kunnen aanvragen en partijen kunnen zoeken die het mee willen realiseren. Als alles meezit, zou eind 2018 alles klaar kunnen zijn.”

Tijdens koningsnacht 2015 brandde het theater aan de Maasstraat in Grave volledig af. Brandstichting na een overval op eigenaar Jan-Paul Beukering, was de lezing. Beukering werd door de politie voor mogelijke betrokkenheid opgepakt na aangifte van de verzekeringsmaatschappij, maar werd later vrijgelaten omdat er geen bewijs was. Linders wierp zich als vriend van de familie Beukering op als zaakwaarnemer.

,,Jan-Paul heeft er voor gekozen om er zelf het zwijgen toe te doen, omdat veel mensen een vooroordeel hebben. Maar dat heeft er ook toe geleid dat hij in een isolement terecht is gekomen. Ik probeer nu alle partijen weer bij elkaar te brengen”, zegt Linders. ,,Veel mensen hebben Jan-Paul Beukering laten vallen, terwijl er geen grond meer is voor een beschuldiging. Hij is van slachtoffer naar verdachte en nu weer slachtoffer geworden”, breekt Linders een lans voor de voormalige theatereigenaar.

,,Het is belangrijk dat de familie Beukering uit de problemen komt. Daarvoor is het van belang dat er weer met Nationale Nederlanden gepraat wordt. Dat mag niet te lang meer duren, want voor het uitbetalen van verzekeringen, geldt een verjaringstermijn.” Die termijn bedraagt sinds de wetswijziging van 2010 drie jaar.

Wat er precies op de plek van het oude theater moet komen, is nog niet duidelijk. ,,Grave heeft na het afbranden van Palazzo behoefte aan een zaal waar dingen georganiseerd kunnen worden of waar verenigingen terecht kunnen. Aan de achterkant kunnen dan appartementen komen. Het meest logisch zijn huurappartementen voor senioren en starters.”

Linders wil niet over één nacht ijs als het gaat over de concrete invulling. ,,Ik vind het belangrijk dat omwonenden gekend worden en mee kunnen denken over de mogelijkheden. Zo hoort het en dat komt de snelheid van het proces ten goede.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: