Ben Peters: lijsttrekker en beoogd wethouderskandidaat.

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Gravenaar Ben Peters wordt tijdens de gemeenteraads- verkiezingen van maart 2018 de lijsttrekker voor het CDA in Grave. Dat hebben de leden van het CDA unaniem besloten tijdens een goedbezochte algemene ledenvergadering op 15 november in Catharinahof. Verder hebben de leden unaniem ingestemd dat Ben Peters, mocht het CDA kunnen toetreden tot een coalitie, de beoogd wethouderskandidaat uit de eigen gelederen is. Ben Peters: “Ik ben dankbaar voor het ontvangen vertrouwen van de partij en met een enthousiaste jonge club mensen gaan we voor een goed resultaat.”

De leden hebben daarnaast het voorstel van de vertrouwenscommissie en het bestuur overgenomen. Een eerste inkijk levert verder de volgende posities boven aan de kandidatenlijst op: 2. Jochem Jacobs (Velp); 3. Roland Eijbersen (Grave); 4. Alex van Megen (Grave); 5. Jos van den Broek (Gassel).

Het CDA Grave gaat met de slogan ‘Hart voor de toekomst’ de verkiezingscampagne in. Dit is ook gelijk de titel voor het verkiezingsprogramma waarbij de nadruk ligt op het versterken van de lokale gemeenschappen in de dorpen en Grave, het inzetten van kerndemocratie binnen het Land van Cuijk en de thema’s duurzaamheid en veiligheid. Zo is, in het kader van duurzaamheid, het CDA onder meer voor de realisatie van een waterkrachtcentrale bij de Thompsonbrug in plaats van de windmolens aan de overzijde van de Maas bij Overasselt en Nederasselt.

Campagneleider Roland Eijbersen: “Wij willen samen met Escharen, Gassel, Grave en Velp vooruit gaan. Elke kern heeft zijn eigen kracht en die willen we versterken. Wij zullen duidelijk een positieve campagne voeren en mensen en onderwerpen met elkaar verbinden. Ons enthousiaste verhaal is genuanceerd en richt zich op de toekomst, wars van de waan van de dag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: