Waardig afscheid van zuster Hermina

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat”

Zr. Maria Hermina Peters is geboren te Gassel op 2 augustus 1927 en overleden, voorzien van de H.H. Sacramenten, te Grave op 26 oktober 2017.

Op 13 maart trad Zr. `Hermina in bij de Congregatie van de Franciscanessen van Maria ter Engelen te Nijmegen in Huize Sint Anna. Daar bereidde zij zich voor op haar kloosterleven. Dienstbaarheid, gebed en eenvoud kenmerkten haar. Waar Zr. Hermina zich ook in haar kloosterleven bevond, telkens stond de zorg voor ouderen en zieken centraal; dit was haar roeping. Het betekende voor haar een zinvolle levensinvulling.

In Lent, maar ook later in Grave in Huize Maaszicht, leerde eenieder haar kennen als een goedlachse, zorgzame en biddende zuster. Zij was het, die bij de sluiting van de kapel van Maaszicht op 28 september 2013, bij gelegenheid van haar diamanten professiefeest de laatste altaarkaars uitblies; als kosteres kwam haar dit moment toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: