Meepraten over plannen Bureau West 8.

Inwoners kunnen meepraten over toekomst van historisch Grave

GRAVE – Hoe moet Grave er in de toekomst uitzien? Inwoners van het Maasstadje kunnen er over meepraten. Op 2 november wordt er een stadsgesprek gehouden met het Rotterdamse bureau West8. 

Dat bureau ontwikkelt op verzoek van de gemeente een visie op Grave als historische vestingstad en heeft inmiddels een concept klaar. Aan de hand van de gesprekken die nog gevoerd worden, wordt er een definitieve versie afgeleverd.

Iedereen welkom

De eerste voorstellen van West8 zijn inmiddels bekend. Zo raadt het bureau af om in de uiterwaarden van de Maas te bouwen en wordt er voorgesteld om het nu nog leegstaande flatgebouw van het voormalige bejaardenhuis Maaszicht af te toppen.
,,Iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren of die kennis wil nemen van de plannen van West8 kan aan het gesprek meedoen’’, zegt burgemeester Lex Roolvink.

Geen Heusden

Volgens Roolvink is het niet de bedoeling om van Grave een stadje te maken als het historische Heusden, ook een vestingstad. ,,Dat wordt me wel eens gevraagd, maar Heusden bestaat al. Dit is Grave.’’ 
Wethouder Anja Henisch: ,,West8 heeft wel aangegeven dat het belangrijk is om nu de juiste keuzes te maken om de vestingwerken te bewaren. Er zijn in Grave in het verleden natuurlijk al onherstelbare fouten gemaakt. Zoals de plek van het stadhuis. Dat staat bovenop de oude vestingwerken.’’ 
Roolvink: ,,Of zouden we met de wetenschap van nu het plein Lunette ingericht hebben zoals het nu is ingericht?’’

Definitieve versie

Roolvink hoopt binnen niet al te lange tijd de definitieve visie van West8 te kunnen presenteren. ,,Die moet jaren meegaan en zou ook eigenlijk los moeten staan van politieke discussie.’’
Waar het stadsgesprek gehouden wordt, is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: