Boxmeer 4.0. Ter lering en vermaak. Wie schrijft over Grave 2.0?

Boxmeer 4.0
De vier landelijke politieke partijen zijn na zeven lange maanden eruit met de onderhandelingen. Het coalitieakkoord is gesmeed. Nederland 2017-2021. Op kleine schaal gaat gemeente Boxmeer voor de 4.0. De vier staat dan voor het vierde jaar dat de coalitie van CDA, LOF en VDB/LO bestaat. Per abuis maakte ik twee weken geleden in deze rubriek nog een vreselijke vergissing: SP werd door mij op het collegepluche geplaatst, maar zit in de opppositie. 
Sinds kort weer zonder VVD’er Judith Logtens in de coalitie, maar het liberale raadslid is wel kandidaat-lijsttrekker voor de nieuwe verkiezingen in het voorjaar van 2018. De namen van de andere topstukken straks laten nog even op zich wachten, maar zullen vermoedelijk snel bekend worden. Zo wil de Oeffeltse Willy Hendriks-van Haren (LOF) graag verder, liefst als wethouder om haar klus af te kunnen maken, zoals ze zelf met haar bekend enthousiasme zegt. Over de positie van de andere wethouders heb ik nog niets gehoord. Huidig wethouder Peter Stevens (CDA) heeft als partijcollega’s enkele ambitieuze fractieleden in de Boxmeerse raad. Denk bijvoorbeeld aan de dames Bauke de Bruijn-van Vught of Sonja Stevens. Een fractie die aangevoerd wordt door een ‘oude’ rot in het vak, niet zo oud overigens, maar wel met veel ervaring in de lokale christelijke politiek: Twan Stiphout. Blijft over VDB/LO: wordt het een Loonse of een Beekse wethouder? Financieel wethouder Jeu Verstraaten hield bij de presentatie van de begroting aan de pers nog trots zijn laatste koffertje van deze collegeperiode vast.
Burgemeester en wethouder hadden haast de collegeleden om de tweehoofdig aanwezige pers te woord te staan. De tijd was er niet om alle onderdelen in alle rust te presenteren. Op de mevrouw uit Oeffelt wachtte een delegatie voor een volgende bespreking, en de CDA-man uit Vortum-Mullem moest ook al weg. Ik hoop dat beiden de komende weken nog wel klaar staan om niet alleen de gemeente en alle kerkdorpen, maar ook alle burgers op hun wenken te bedienen. Of is het zo dat met het naderen van de verkiezingen pas komende winterperiode uit hun hazeslaapje wakker worden? De kritiek is vaak dat het allemaal om die poppetjes op het pluche gaat.
Laten we hopen dat die meiden als Bauke en Sonja aan het politieke roer blijven draaien. Want dan houden we niet alleen spirit in de Boxmeerse gemeenteraad, maar dan zal die nachttrein naar Nijmegen of die Metworstwijk er eindelijk komen. Zodat ook ‘Holland’ en ‘Den Haag’ weet wat er toch allemaal in Boxmeer 4.0 gebeurt.
Bokkig 2.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: