De Gelderlander: Het bedrijfsleven roept op:

Oproep: ‘Voorkom politieke impasse’

‘Eén gemeente Land van Cuijk is beter voor het regionale bedrijfsleven’. Dat schrijft het bestuur van de Industriële Kring Land van Cuijk aan alle gemeentebesturen en gemeenteraden in het Land van Cuijk.
Morgen staan de raden in Cuijk, Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en de gemeente Mill en Sint Hubert voor de keuze: wel of niet herindelen tot een grote gemeente in de regio. De Industriële Kring doet de oproep om een politieke impasse te voorkomen. Als straks een of meer gemeenten beslissen om nog niet over te willen gaan naar een gemeentelijke fusie, zal het proces naar een herindeling alleen maar langer duren. De brief is ondertekend door alle voorzitters van de afzonderlijke afdelingen.

Ook in 2013, toen de discussie over al of geen bestuurlijke samenwerking al twee jaar speelde, wees de Industriële Kring al eens op het belang. ‘Bedrijven hebben behoefte aan een eenduidige visie en besluitvorming wanneer het gaat om het formuleren van industriebeleid. Versnippering en onderlinge concurrentie tussen de afzonderlijke gemeenten wordt hierdoor tegengegaan’, stond in het schrijven van destijds.
Nu wordt het belang van het bedrijfsleven in het Land van Cuijk nog maar een keer benadrukt. ‘Een van de belangrijkste doelstellingen van de Industriële Kring is het bevorderen van de werkgelegenheid in de regio. Er wordt momenteel meer dan 600 miljoen euro in de regio geïnvesteerd. Een fikse uitbreiding van de werkgelegenheid is aanstaande.’
‘In het Land van Cuijk is men al vele jaren bezig met het verbeteren van de strategische samenwerking. Het is tijd om keuzes te maken.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: