De MaasDriehoek over de toekomst van het Land van Cuijk.

De laatste bijeenkomst van de vijf gemeenteraden, enkele weken geleden in De Weijer in Boxmeer.

De laatste bijeenkomst van de vijf gemeenteraden, enkele weken geleden in De Weijer in Boxmeer. 

Advies: ‘In 2022 moet er één gemeente Land van Cuijk zijn’

vr 21 jul 2017, 17:11    376 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Grave moeten in 2022 opgaan in de gemeente Land van Cuijk. 

Dat is na enkele maanden onderzoek het uiteindelijke advies van Bureau Berenschot en procesbegeleider Peter van der Velden. Talloze instanties, bestuurders, ondernemers en inwoners zijn in de achterliggende periode gehoord door de onderzoekers. Ook de gemeenteraden en colleges zijn intensief bevraagd. Wat Van der Velden betreft zijn twee adviezen bruikbaar, adviezen die uiteindelijk hetzelfde doel beogen: één gemeente Land van Cuijk. Maar eentje laat volgens Van der Velden te veel ruimte voor koerswijzigingen waarbij 2022 moeilijker haalbaar wordt. Voor Van der Velden is ‘herindeling met schaalverkleining’ de meest favoriete optie. In deze variant krijgen de dorpen meer invloed, wat met een mooi woord kernen-democratie wordt genoemd. 20 september zeggen de vijf raden elk afzonderlijk ja of nee tegen één Land van Cuijk per 1 januari 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: