Oud nieuws uit 2013 van dit weblog. Keerpunt 2010 deelt zorgen Graafse Brandweer.

Hier sta ik op de foto in de Gelderlander, met mijn oudste zoon in de hand, tijdens een Open Dag van de brandweer. Op de foto staat nog het oude exemplaar denk ik.

Keerpunt 2010 maakt zich grote zorgen over de toekomst van het vrijwilligerscorps en de brandveiligheid in Grave. Diverse keren hebben we al aan de bel getrokken. Nu krijgen we verontrustende berichten via de Wijkraad Binnenstad en de Gelderlander. Ons raadslid mevr. Schuts zal in de komende commissievergadering en/of raadsvergadering de bezuinigingskwestie aan de orde stellen!

Ben Bongaards schreef op de stierlijke stad:

Ter informatie:

Onder de link treft u de laatste  column van Ben Bongaards op mijn website de Stierlijke Stad.

Vriendelijke groet,
Hester Kruizinga

De Gelderlander schrijft op internet:


‘Brandveiligheid Grave is in het geding’

Geplaatst op
12 september 2013
Postleider van de brandweer Grave:

Volgens de houtskoolschets van de directie van de veiligheidsregio zou Grave 2 grote voertuigen, waaronder een ladderwagen kwijt raken.

Grote complexen

Er zou wel een snel interventievoertuig voor terugkomen. “De voornemens van de directie baren me echt zorgen. Met Hart van Grave en Catharinahof hebben we er twee grote complexen bij gekregen. Maar met minder middelen, kunnen we straks niet meer dezelfde kwaliteit bieden”, zegt een bezorgde Siebers.

Het verlies van voertuigen zou ook een afname van het aantal vrijwillige brandweerlieden tot gevolg kunnen hebben, stelt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: