Quote van de dag: Cursus voor politici: hoe om te gaan met ‘de boze witte man’

Als raadslid ben ik diverse keren naar deze jaarlijkse bijeenkomsten geweest met diverse raads- en collegeleden.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten biedt in juni een cursus aan voor lokale bestuurders en volksvertegenwoordigers: ‘Ontmoet de boze witte man‘.  De training wordt in juni te Goes gegeven tijdens het jaarcongres van de koepelvereniging, zo was vanochtend te horen in Goedemorgen Nederland.

‘Burger wil soms iets anders dan u van plan bent’

De cursus is bedoeld om politici te leren omgaan met burgers die ‘iets anders willen dan u van plan bent’, zo schrijft De Telegraafvanochtend.  “Burgers die iets vinden”, zo vult een woordvoerder van de VNG aan in de ochtendkrant.
I&O Research verzorgt de training. Over de inhoud wil het bedrijf niet veel verklappen. Wel dat politici aan het einde van de cursus een echte boze witte man mogen ontmoeten.
De titel moet volgens I&O “met een knipoog” worden gelezen.
Reactie webmaster/voorzitter Keerpunt 2010:
Benieuwd of collegeleden en/of raadsleden dit jaar wel naar het jaarlijkse VNG congres gaan waar veel te leren is. Ontmoeten van anderen is daar net zo belangrijk. Je komt zo ook uit de Graafse/Land van Cuijkse bubble. Misschien kun je daar leren hoe met de Graafse critici om te gaan die ooit “De Bende van Acht” werd genoemd door Matt Cruijsen e.a.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: