Miscommunicatie over Prinsestal


Herontwikkeling Prinsenstal Grave

Algemeen

Voor het hele gebied Brugstraat, Oliestraat, Maaskade en Prinsenstal (kortweg “Prinsenstal”) geldt, dat het op termijn kan worden her-ontwikkeld. Het gaat om de locatie waar onder meer het voormalig verzorgingstehuis Maaszicht is gevestigd. Dit verzorgingstehuis is verplaatst naar de Catharinahof in het plangebied Wisseveld. Een groot deel van het oude Maaszicht zal worden gesloopt, onder andere de “torenflat” en de “nieuwere” gedeelten. De locatie wordt daarna her-ontwikkeld tot woningbouw. Over het totaal aantal woningen en andere functies die uiteindelijk worden gerealiseerd in het te handhaven “oude” gedeelte van Maaszicht (plaatselijk beter bekend als “de Wijnberg”, annex kapel) is nog geen duidelijkheid.

Actuele stand van zaken

Momenteel voert de gemeente gesprekken met de twee eigenaren van het complex, BrabantWonen en Mooiland. In het najaar van 2015 wordt meer duidelijkheid verwacht over het programma en de planning.
Bron: gemeentelijke website op 23-04-2017


Naschrift  Webmaster:

De gemeentelijke website heeft deze achterhaalde informatie op de site staan. In het najaar van 2015 wordt meer duidelijkheid verwacht!
De Graafsche Courant meldt op 22-04-2015 dat zelfs de woonfunctie van de voormalige flat van Maaszicht onderzocht wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: